Recensie | Gids naar nergens van Ruben Sinnaeve

Gids naar Nergens van Ruben Sinnaeve ★★★

“Overleef. Wat dan ook. Ga altijd verder. Nooit terug. De enige weg terug is verder.”

Ik heb dit boek gekregen van Uitgeverij Storyland. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt aan Uitgeverij Storyland om mij dit boek te geven.

Sinnaeve heeft potentieel als auteur en ‘Gids naar Nergens’ is hier het bewijs van


Dit is mijn eerste recensie in het Nederlands en we beginnen meteen met een interessant boek. Gids naar Nergens van Ruben Sinnaeve is een origineel boek met leuke personages en een spannende verhaallijn. Toch merk je dat het de auteur zijn eerste boek is en er nog enkele dingen beter kunnen.

52742038. sx318

Synopsis
Het boek volgt een meisje dat een vreemd boek in een verboden bos vindt. De volgende dag krijgt ze een raadselachtig bericht en belandt ze in een andere wereld. Het is geen veilig wonderland. Ze moet er vechten om te overleven en weet niet wie ze kan vertrouwen. Zij wil gewoon terug naar huis, maar er werken machten achter de schermen met andere plannen, en in al die samenzweringen staat zij centraal: Lieze, het stille meisje met het bijzondere boek.

Gids naar Nergens is een fantasyboek met enkele interessante elementen. Het verhaal op zich is heel verfrissend en origineel. Nergens is een plek tussen werelden waar er zich allerlei vreemde monsters in bevinden. De magische wezens en eigenaardige landschappen zorgen voor een spannende wereld waar het hoofdpersonage zich in bevindt.

De personages die we ontmoeten in dit boek zijn leuk en aangenaam om te volgen. Lieze is een fijn meisje van 11 dat heel nieuwsgierig is. In de eerste helft van het boek volg je voornamelijk Lieze en is ze de wereld aan het verkennen. In het tweede deel komen er opeens veel personages bij waardoor je goed je aandacht erbij moet houden. Anders vergeet je snel wie, wie is. Wat wel erg leuk was aan Gids naar Nergens is dat er toch een paar plotwendingen in het verhaal zijn. Mensen die Lieze dacht te kunnen vertrouwen zijn eigenlijk de vijand en anders om.

De schrijfstijl van deze auteur ligt mij jammer genoeg niet echt. Sinnaeve schrijft in heel korte zinnen waardoor het boek veel minder vlot leest. Ik vind het leuk wanneer een auteur af en toe eens een zin wat langer en spectaculairder maakt. Sommige zinnen leken ook niet volledig te kloppen of waren wat vreemd verwoord. Zoals wanneer Sinnaeve het landschap beschrijft en zegt dat het een “moeilijk landschap” is. Voor mij als lezer is dit wat onduidelijk en snap ik niet volledig wat een “moeilijk landschap” inhoudt.

Vanaf de eerste pagina neemt de auteur je mee op avontuur. Hij wacht niet lang voordat de actie begint en Lieze het magische boek vindt. Er is wel een deel in het boek waar Lieze alleen is en er niet veel gebeurt. In dat deel komt ze wel vier grotten tegen, waardoor het leek dat ik continu hetzelfde deeltje was aan het herlezen.

Deze wereld lijkt mij zo magisch en hier en daar had ik nog wat meer willen weten over deze wereld. Sinnaeve had wat meer dingen uitgebreid mogen beschrijven in Gids naar Nergens. Ik heb ook enkele schrijffouten gespot in het boek, wat mij wel een beetje stoorde omdat ik de zinnen een paar keer moest herlezen voordat ik besefte dat er een foutje in stond.

De cover van dit boek is absoluut prachtig. Je ziet hoeveel aandacht er hieraan besteed is.

Zou ik het boek aanraden? Ik zou het niet per se aanraden, maar zou het zeker en vast ook niet afraden. Het boek is niet perfect en het is niet mijn favoriete boek geworden, maar het is zeker geen slecht boek. Sinnaeve heeft potentieel als auteur. De verhaallijn van Gids naar Nergens is zeer verfrissend en uniek, wat niet makkelijk is om in deze tijd voor elkaar te krijgen. De auteur is nog jong en heeft nog veel te leren, maar dit boek was een goede start.

Trigger warnings
Vallen, schrammen
Representatie in dit boek
?
Genre
Fantasy
Publicatiedatum
Maart 2020
Uitgever
Uitgeverij StoryLand
Over de auteur
Ruben Sinnaeve is een jongen met een hart voor avontuur. Als hij niet aan een rotswand hoog boven de grond hangt, dan studeert hij voor zijn favoriete wetenschap: fysica. Zijn verhaal-ideeën konden hem nooit loslaten, dus uiteindelijk gaf Sinnaeve toe en begon hij met schrijven. Dat resulteerde in zijn eerste boek, Gids naar Nergens.


Hashtags
#recensie #recensieexemplaar #boek #boekrecensie #recensent #gidsnaarnergens #uitgeverijstoryland #storyland #rubensinnaeve

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close