Recensie | Storm and Fury van Jennifer L. Armentrout

Storm and Fury (Harbringer-serie #1) van Jennifer L. Armentrout

Rating: 3.5 out of 5.

Glimlachend verplaatste ik de tweede dolk naar mijn werphand. Dit wapen trof eveneens doel, midden in de keel van de pop.

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen Zomer & Keuning en VBK België als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt VBK België en Zomer & Keuning Books om mij dit boek te bezorgen.

‘Storm and Fury’ is een leuke urban fantasy, met een romance om van te dromen en sexy waterspuwers en demonen

Storm and Fury is het eerste boek dat ik lees van de auteur en Armentrouts schrijfstijl kan me wel bekoren. Er zaten enkele goede en minder goede elementen in het boek. Het verhaal en de setting deden me aan de boeken van Cassandra Clare denken, wat zeker niet slecht is als je van die boeken houdt. Ik had iets meer fantasy verwacht en iets minder romance, maar ik heb hoe dan ook genoten van dit boek. Storm and Fury leest heel vlot en ik las het in enkele dagen uit.

54552377. sy475

Synopsis
Storm and Fury is het eerste deel van de bloedstollende Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout.

Trinity is de laatste van haar soort. Ze heeft een bijzondere gave en leeft al jaren op een geheime locatie, bewaakt door de wachters. Als de demonen ontdekken wat haar kracht is, zullen ze haar vermoorden. Als Trinity hoort dat er buiten iets leeft dat zowel demonen als wachters vermoordt, stort haar wereld in. Ze kan niet anders dan uit haar veilige omgeving vertrekken om zichzelf en haar familie te beschermen.

Storm and Fury is het eerste deel van de Harbinger-serie van Jennifer L. Armentrout, een spin-off van de eerder verschenen Dark Elements-serie. 


Deze versie van Storm and Fury is werkelijk prachtig. Ik heb geprobeerd de omslag zo goed mogelijk te fotograferen, maar zelfs mijn foto doet het boek geen justice. De cover is zo gedetailleerd en weerkaatst licht op een prachtige manier. Ik ben ook grote fan van de sprayed edges die perfect bij de cover passen.

De eerste paar pagina’s van Storm and Fury waren wat verwarrend. Ik wist dat dit boek een spin-off was van een andere serie van Armentrout, maar ik had gehoord dat ik dit boek kon lezen en alles kon volgen zonder de andere boeken gelezen te hebben. Door het eerste hoofdstuk was ik een beetje bang dat ik toch eerst de andere boeken ging moeten lezen. Na het eerste hoofdstuk wordt alles veel duidelijker. Armentrout legt alle elementen – zoals de verschillende soorten magische wezens en de krachten die ze hebben – goed uit waardoor je meteen mee bent.

De verhaallijn vond ik interessant. Trinity is half mens-half engel en traint al heel haar leven lang voor één moment, het moment dat haar vader haar oproept om voor hem te vechten. In Storm and Fury krijgen we hier jammer genoeg niet veel over te zien. Pas in de laatste 50 pagina’s van het verhaal krijgen we informatie over de queeste waar Trinity zich al heel haar leven op voorbereid. Dit boek diende volgens mij een beetje als introductie van alle personages/magische wezens en introductie van de wereld waarin ze zich bevinden. Er zaten ook enkele plotwendingen in Storm and Fury, wat ik zeer leuk vond.

Dit boek speelt zich af in een urban fantasywereld, maar is in mijn ogen een liefdesverhaal. Ik heb hier geen probleem mee, maar in Storm and Fury waren er wel enkele momenten en enkele dialogen die vrij gênant waren. De personages zeiden sommige dingen waarvan ik even dacht ‘cringe’ en het boek voor een momentje moest sluiten. De romance deed toch eerlijk gezegd wel dromen en was goed uitgewerkt, maar ging misschien iets te snel. Ook genoot ik echt van de schrijfstijl van Jennifer L. Armentrout. Het boek las heel vlot en ik had het in no-time uit. Het was even wennen aan waterspuwers die whatsappen, maar dat maakte het boek wel leuk en uniek.

De personages waren oké, mijn favoriete waren Roth en Kruimel. Trinity en Zayne waren zeker geen slechte hoofdpersonages, maar vrij voorspelbaar. Wel vond ik het geweldig dat het hoofdpersonage – Trinity – een beperking heeft. Trinity wordt langzaamaan blind, maar is daarom niet minder sterk of onafhankelijk. Ik vond het heel cool dat Armentrout ervoor koos om het haar hoofdpersonage een beperking te geven, dit wil ik meer zien in boeken. Ook hoop ik dat we in het tweede boek meer gaan leren over de hemel en hel en alle wezens die daartoe behoren!

Zou ik het aanraden?
Ja toch wel. Ik heb het boek vrij snel uitgelezen en heb ervan genoten ondanks enkele puntjes kritiek.


Trigger warnings
Dood, dood van een ouder, verraad, demonen, hel, ongewenste intimiteiten, aanranding
Representatie in dit boek
Hoofdpersonage met beperking
Genre
Urban fantasy, romance, young adult/new adult
Aantal bladzijden
420
Publicatiedatum
9 februari 2021
Uitgever
Zomer & Keuning
Over de auteur
#1 NEW YORK TIMES en USA TODAY bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout woont in West Virginia. Wanneer ze niet hard werkt aan een boek, besteedt ze haar tijd aan fitness, lekker lezen, kijken naar echt slechte zombiefilms en besteedt ze tijd aan haar man en haar Jack Russell Loki. Haar droom om schrijfster te worden begon tijdens de wiskundelessen, waar ze liever korte verhalen schreef dan aan haar wiskunde te werken. Jennifer schrijft zowel Young Adult (fantasy, science fiction en contemporary) als romans voor volwassenen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close