Recensie | Bloed & Honing van Shelby Mahurin

Bloed & Honing (Heks & Jager #2) van Shelby Mahurin

Rating: 3 out of 5.

Hoewel ik door het dikke bladerdak van La Fôret des Yeux de hemel niet kon zien, of de bittere koude wind die buiten het kamp opstak niet kon voelen, wist ik dat er een storm aankwam.

Ik kreeg dit boek van uitgeverij HarperCollins Holland als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt HarperCollins Holland  om mij dit boek te bezorgen.

Bloed & Honing dient als een vullingsboekje: geweldige personages maar een leeg plot

Bloed & Honing weet met haar prachtige cover mijn boekenhartje sneller te doen slaan. Na meer dan een jaar wachten, kan ik eindelijk weer in de gevaarlijke wereld van Lou en Reid duiken. Het was dan ook weer een plezier om over de vertrouwde personages te lezen. De verhaallijn bleef echter zoek en onze heldhaftige bende bevindt zich aan het einde van het verhaal, weer waar ze zijn begonnen.

57289076. sy475

Synopsis (spoilers voor het vorige deel uit deze serie)
Lou is haar heksenkring ontvlucht. Ze moet zo onopvallend mogelijk leven om niet de aandacht te trekken en vooral geen magie gebruiken, want in Cesarine worden heksen zoals zij zonder pardon op de brandstapel gezet.

Sinds haar onwaarschijnlijke huwelijk met heksenjager Reid Diggory is het leven er niet makkelijker op geworden. Nu zitten zowel de heksenjagers van de kerk als de heksen hen op de hielen. Ze hebben bondgenoten nodig, maar wie wil hen nog helpen? Terwijl Lou en Reid steeds verder uit elkaar worden gedreven, lokt de lafhartige Morgane, een heks die Lou beter kent dan wie dan ook, hen in een dodelijk kat-en-muisspel. Is ontsnappen nog mogelijk?


De cover van Bloed & Honing is prachtig. Ik vond de omslag van het eerste boek – Heks & Jager – al mooi, maar deze is nog mooier. Ik hou van de rode kleur en vind de titel ook erg leuk en passend.

Het verhaal van Lou en Reid gaat in Bloed & Honing exact verder waar Heks & Jager stopte. Het verhaal wordt verteld door zowel Louise als Reid. Ik vind het erg fijn das we de gedachten van beide te zien krijgen. Ik raad je wel aan om het eerste boek nog eens te herlezen zodat je je alle details herinnert. Lous groep probeert in dit boek bondgenoten te vinden, maar die zoektocht verloopt niet zo makkelijk als gedacht.

Ik heb wat gemengde gevoelens over dit boek. Enerzijds was het erg leuk om weer in deze wereld te duiken en de superleuke personages te volgen, maar anderzijds voelde dit boek wat leeg aan. Ik had gehoord dat Heks & Jager een duologie ging zijn, maar het blijkt nu toch dat de auteur er een trilogie van maakt. Ik heb hier geen probleem mee (hoe meer boeken over personages die ik leuk vind, hoe beter) maar je merkt wel dat Mahurin pas na het succes van boek één heeft besloten om het toch maar een trilogie te maken.

Wat ik hiermee bedoel is dat er niet echt iets gebeurt in Bloed & Honing. De personages staan aan het einde van het boek net zo ver van hun doel als ze in het begin deden. Dit wil niet zeggen dat hun zoektocht naar bondgenoten niet vermakelijk is, maar dit boek voegt niet echt iets toe aan het originele plot. Als je gek bent van deze personages en blij bent met deze gewoon te volgen, ga je dit boek waarschijnlijk top vinden. Als je echt een diepgaande verhaallijn verwacht, zal Bloed & Honing je misschien wat ontgoochelen.

De eerste helft van het boek verloopt ook wat traag. De laatste 50% van het boek las veel vlotter en vond ik ook leuker dan het begin. De eerste paar hoofdstukken zijn soms een beetje onduidelijk omdat er niet zo heel veel gebeurt. In de tweede helft van Bloed & Honing gebeuren er veel spannende dingen en moet je ook goed je aandacht bij het boek houden. 

De personages waren daarentegen weer voortreffelijk. Ik vond Coco, Ansel en Beau al geweldig in het eerste boek en ben dan ook blij dat ook in dit boek ze er allemaal weer bij waren. Lou en Reids dynamiek was in Bloed & Honing niet mijn favoriet. Ze groeiden in Heks & jager echt naar elkaar toe en dat had ik graag nog meer gezien in boek twee. In dit boek hebben zowel Lou als Reid moeite met hun leven als heks. Het was leuk om te zien hoe ze daar elk mee om gingen. Ook werden er veel nieuwe personages geïntroduceerd en die vond ik allemaal top.

De wereldopbouw was ook in dit boek erg goed. Mahurin is een goede schrijver en weet dan ook hoe ze een mooie, spannende en gedetailleerde wereld creëert. De vele gevechtsscènes waren ook erg goed uitgewerkt en kon ik voor me zien. Op momenten leek het ook dat ik naar een film keek.

Ik voel dat er in boek drie wel een groot gevecht gaat aankomen en kijk daar ook heel erg naar uit. Het einde van Bloed & Honing vond ik megaspannend. Ik zag deze plottwist totaal niet aankomen en was dan ook verrast. Ik ben benieuwd naar het laatste deel in de Heks & Jager-serie.

Zou ik het aanraden?
Als je het eerste boek goed vond, raad ik wel aan om dit boek te lezen (al het is maar voor de personages). Ik denk dat het laatste boek wel erg goed gaat worden en je moet dit boek gelezen hebben voor je aan het derde kan beginnen.

goodreads // bookspot


Trigger warnings
Dierenoffer, bloedmagie, dood, dood van een personage, onthoofding, verdrinking, drogeren, rouw, kidnapping, verlies van een geliefde, dood van een geliefde, manipulatie, moord, sekisme, marteling, geweld, zelf-verwonding

Representatie in dit boek
Zwarte bijfiguren, biseksueel bijfiguur, homoseksueel bijfiguur
Genre
Fantasy (young adult)
Aantal bladzijden
445
Publicatiedatum
18 mei 2021
Uitgever
HarperCollins Holland
Over de auteur
Shelby Mahurin debuteerde met Heks & Jager. Wanneer ze niet schrijft, kijkt ze The Office en is ze geobsedeerd met Twitter bezig. Ze woont om de hoek van haar geboortehuis – een familieboerderij – in het landelijke Indiana met haar man, kinderen en huisdieren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close