Recensie | De laatste halte van Casey McQuiston

De laatste halte van Casey McQuiston

Rating: 4 out of 5.

Je kunt het proberen, denkt ze. Je kunt jezelf afbreken en opnieuw opbouwen, je kunt alle uithoeken van de wereld opzoeken, een nieuwe identiteit samenstellen uit de flarden van duizend andere mensen en plekken.

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen Zomer & Keuning en VBK België als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt VBK België en Zomer & Keuning om mij dit boek te bezorgen.

Een leuk en hartverwarmend verhaal over onverwachte liefde en vriendschappen

Dit boek is zo mooi. Zowel de cover als het verhaal zelf. De schrijfstijl van McQuiston is enorm verslavend en de wereldopbouw zat weer geweldig in elkaar. Ook de personages lijken uit het dagdagelijks leven geplukt te zijn, zo eerlijk en oprecht komen ze over. Het verhaal had af en toe wat sneller mogen gaan, maar De laatste halte is het zeker waard om te lezen!

57420449. sy475

Synopsis

De laatste halte van bestsellerauteur Casey McQuiston gaat over de cynische August, die naar New York City verhuist. Ze gelooft niet in magie, het lot en de overdreven liefde uit de films. Maar dan ontmoet ze een geweldig meisje in de trein. De mysterieuze en charmante Jane weet August op te vrolijken. Er is alleen één groot probleem: Jane ziet er niet alleen uit als een rocker uit de jaren ’70, dat ís ze ook. Jane zit al jaren vast in de trein. August wil haar helpen, maar dan moet ze wel leren geloven in het onmogelijke.


Recensie

Ik hou van deze cover! Deze kleurencombinatie is erg mooi. Het doet me een beetje denken aan een mix van de biseksuele vlag en lesbische vlag.

De verhaallijn vond ik enorm apart omdat er een stuk tijdreizen in voorkomt. Ik was een beetje bang dat het niet ging werken en dat ik niets ging snappen van De laatste halte, maar verrassend genoeg werkte het! Er is één hoofdverhaallijn en enkele kleinere verhaallijnen die allemaal mooi worden afgesloten aan het einde.

Het boek is wel erg karaktergedreven, gelukkig zijn alle personages superinteressant. De laatste halte is een erg goede representatie van de huidige samenleving. De cast is divers en dat is geweldig om te zien. Zo zouden alle boeken er moeten uitzien vind ik. Zo zijn er personages in De laatste halte met verschillende seksualiteiten, genders en etnische achtergronden. De dynamiek tussen de verschillende personages was leuk om te zien. Niet enkel de relatie tussen August en Jane was supermooi, maar ook de gevonden vriendschappen tussen August, Niko, Myla, Wes en Isaiah.

De wereldopbouw was perfect net zoals in McQuistons eerste boek, Rood, wit & koningsblauw. Er zijn drie locaties waar de personages vaak komen namelijk het appartement, het pannenkoekenrestaurant en de metro. McQuiston slaagt er dan ook in deze locaties boeiend te houden.

Het enige minpuntje was voor mij de snelheid van het verhaal. In de eerste helft van De laatste halte leren we alle personages kennen en ging het verhaal dus vrij traag. Ik bleef wachten op iets dat maar niet wilde komen. Dit wil niet zeggen dat het eerste deel slecht is, want ik ben blij dat McQuiston haar tijd heeft genomen om al de personages uitgebreid aanbod te laten.

Ik ben enorm blij dat dit een alleenstaand boek is. Het einde van De laatste halte was perfect, McQuiston had het niet beter kunnen afsluiten!

Zou ik het aanraden?

Ja zeker en vast! De laatste halte is zeker de moeite waard om te lezen.

goodreads // bookspot
(nu 10% korting op alle boeken + gratis verzending)


Details

Trigger warnings
On-page: Drinken, licht drugsgebruik (wiet), semi-openbare seks, exploratie van depressie en angst, geheugenverlies en cognitieve problemen, vervreemding van het gezin, familiale dood, verdriet, vermiste personen, geïmpliceerde PTSD
Off-page: Homofoob geweld en haatzaaiende uitlatingen, politiegeweld, de aids-crisis, racisme, verwaarlozing van kinderen, brandstichting, historische haatmisdrijven met verlies van mensenlevens
Representatie in dit boek

  • V/V-relatie
  • Biseksueel hoofdpersonage met angst
  • Chinees-Amerikaanse liefdesinteresse
  • Zwart sapphic zijkarakter
  • Puerto Ricaans-Amerikaanse trans zijpersonage
  • Homo joods bijpersonage
  • Homo zwart zijpersonage
  • Panseksueel zwart zijpersonage
  • Tsjechisch bijpersonage

Genre
Contemporary, romance, LGBTQI+ (new adult)
Aantal bladzijden
400
Publicatiedatum
15 juni 2021
Uitgever
Zomer & Keuning
Over de auteur
Casey McQuiston is de New York Times-bestsellerauteur van ‘Rood, wit en koningsblauw‘, haar debuutroman. Ze schrijft het liefst over slimme mensen met slechte manieren die verrast worden door de liefde, zo ook in haar tweede roman ‘De laatste halte‘. Casey komt uit Louisiana en woont nu in New York met haar vuilnisbakpoedel Pepper.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close