Wat ik van de nieuwe Storytel updates vind

Zoals de meeste van jullie weten, heb ik al een tijdje een Storytel-abonnement. Voor degenen die Storytel niet kennen; Storytel is een app waar je meer dan 250.000 audioboeken op kan beluisteren. Ik begon vorig jaar met audioboeken te beluisteren en ben sindsdien gek van het concept. Ik vind audioboeken erg handig. Ik beluister ze graag voor het slapen gaan maar ook wanneer ik onder de douche sta en op de trein zit.

Een tijdje geleden testte ik de app al eens, maar onlangs zijn er enkele updates doorgevoerd en ziet Storytel er compleet anders uit. Daarom dat ik vandaag nog eens een kijkje naar de app neem en mijn mening over de nieuwe en niet zo nieuwe functies geef.

Pluspunten

 • Nieuwe releases zijn snel beschikbaar op de app. Veel van mijn geanticipeerde boeken stonden de releasedag al meteen op de app.
 • In België kan je ervoor kiezen om audioboeken en e-boeken in zowel het Nederlands, Frans en Engels te vinden op de app.
 • De app lay-out is nog beter dan ervoor. Ik vond dat de app al goed in elkaar zat en dat alles makkelijk te vinden was, maar de lay-out is nu geüpdatet en ziet er veel moderner uit.
 • Het volgen van bepaalde auteurs of series. Je kan dus een auteur of serie volgen en ziet dan in je account staan hoeveel mensen/series je volgt en wie of wat die zijn. Je ziet ook hoeveel mensen diezelfde auteur of serie volgen.
 • Trending zoekopdrachten: wanneer je een boek of auteur wil opzoeken krijg je een tab met boeken en auteurs die populair zijn op dit moment. Die namen worden vaak opgezocht. Dit vind ik een erg leuk idee omdat je zo wat inspiratie krijgt. Ik vind het ook gewoon leuk om te weten wat mensen nu juist aan het beluisteren zijn.
 • Het opzoeken via tags is een zeer leuke functie. Als ik zin heb ik fantasy, cyberpunk of eerder Griekse mythologie dan kan ik dat makkelijk zoeken en vinden.
 • Je ziet duidelijk hoeveel uur, minuten en seconden je audioboek nog duurt.
 • De donkere modus werkt goed.
 • Je kan boeken vinden op basis van emoties. Wanneer je klaar bent met een boek te beluisteren, vraagt Storytel om het boek te beschrijven aan de hand van enkele emoji’s en emoties. Je kan dus ook boeken zoeken op basis van die emoties. Als ik dus zin heb in iets hartverwarmend, dan kan ik makkelijk boeken terugvinden die goed eindigen.

Minpunten

 • Sommige auteurs staan dubbel in de app. Wanneer ik een boek van V.E. Schwab wil lezen, vind ik op die naam maar 2 boeken terug. De rest van haar boeken staan onder de naam ‘Victoria Schwab’. Ik weet niet of dit ook bij andere auteurs is die initialen gebruiken in hun auteursnaam, maar hou hier rekening mee.
 • Auteurs of series volgen doet voorlopig niet echt iets. Ik vind het idee van zelf kiezen welke auteurs en series je wil zien een superleuk idee, maar tot nu toe lijkt het alsof er niet echt iets mee gedaan wordt. Ik zie nergens een categorie ‘Boeken van de door jou gevolgde auteurs’ of zo. Ook als ik op een auteur die ik volg (bv. Marie Lu) wil klikken, dan ga ik niet rechtstreeks naar al haar boeken. Ik moet haar naam nog manueel opzoeken om haar boeken te vinden.
 • E-boeken zijn enkel te lezen op de app (dus via smartphone of tablet) en kunnen niet op een e-reader gezet worden. Dit is ergens wel logisch. Ik heb de app ook om audioboeken te beluisteren en niet om e-boeken te lezen, dus mij stoort het niet!
 • De boekenkast is onoverzichtelijk. Nu heb je in één lijst al je gelikete boeken staan. Je kan hier wel filteren, maar dan is het nog steeds wat chaotisch. Ik zou graag zelf mijn boeken ordenen zoals op Goodreads in ‘nog te lezen‘, ‘aan het lezen‘ en ‘lezen‘.

Tips

Een leuk idee zou zijn dat gebruikers van de app ergens een formulier kunnen invullen over welke boeken of welke auteurs ze graag op Storytel willen zien.

Conclusie

De Storytel app werkt zoals het hoort en is ook erg fijn in gebruik. Alles is snel te vinden en Storytel heeft een groot aanbod dat dagelijks groeit. Er zijn enkele verbeterpuntjes, maar de voordelen wegen veel zwaarder door dan de ‘nadelen’.

Als je de service eens wilt proberen, kan je nu 30 dagen gratis luisteren ipv 14 dagen. Dat kan via deze link.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close