Recensie | Spoiler alert van Olivia Dade

Spoiler alert van Olivia Dade

Rating: 3 out of 5.

Het zit zo: ik ben dik. Heel dik, eigenlijk. Niet mollig of welgevormd. DIK.

Ik wil dat iemand van me houdt, dat iemand me leuk vindt en naar me verlangt. Niet vanwege mijn omvang, niet ondanks mijn omvang, maar vanwege MIJ. Mijn karakter, mijn keuzes, mijn woorden.

Ik kreeg dit boek van uitgeverij Zomer & Keuning en Veen Bosch & Keuning België als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt VBK België en Zomer & Keuning om mij dit boek te bezorgen.

Eindelijk eens een boek met een plus-sized hoofdpersonage dat voor niemand en niets verandert!

Het op Game of Thrones gebaseerde SPOILER ALERT is een boek met een fijne schrijfstijl en leuke personages. Ik vond de body positivity heel erg goed, maar de verhaallijn was iets saaier dan ik had verwacht en bevatte te weinig schattige momenten. Ook het hele cosplaygebeuren was erg fijn, maar voor een romance verwachtte ik meer.

Synopsis

‘Spoiler Alert’ van Olivia Dade is een heerlijke rom-com over April, die haar fan fiction en cosplay-hobby voor iedereen verborgen houdt. Als ze besluit een foto te posten waarop ze verkleed is als een personage uit een populaire tv-serie, gaat ze viral, zowel bij supporters als bij haters die reageren op haar plus-size. Maar als Marcus, de hoofdrolspeler uit de serie en stiekem ook een anonieme fan fiction-schrijver, haar foto en de negatieve reacties ziet, besluit hij haar op date te vragen. De date verloopt rampzalig, maar dan blijkt dat ze elkaar al beter kennen dan gedacht. Olivia Dade schreef met ‘Spoiler Alert’ een aangrijpende romance over hoe je blij kunt zijn met jezelf. 


Recensie

Ik vind deze cover erg mooi. Ik hou van het lettertype van de titel! Toch vind ik de originele cover iets leuker en had ik die graag zien terugkomen voor de Nederlandse versie van SPOILER ALERT.

De verhaallijn van SPOILER ALERT vond ik toch maar wat saai en awkward als ik eerlijk moet toegeven. Het feit dat Marcus Custer-Rupp gebaseerd is op een echte acteur, gaf mij een vreemd gevoel. Ik had ook meer schattige momenten verwacht en die kreeg ik niet echt in SPOILER ALERT. Terwijl dit wel een beetje de bedoeling is van het boek. Dit moet een leuk en lief contemporary verhaal zijn en die schattige momenten miste ik. Er was een grote aantrekkingskracht tussen de hoofdpersonages, maar een relatie is meer dan dat. Er was niet echt chemie tussen de personages, wat wel erg belangrijk is voor een romance.

Ik vond het wel geweldig dat April dik is en dat ze goed in haar vel zat. Mensen zien het woord ‘dik’ vaak als scheldwoord, terwijl het gewoon een beschrijvend woord is zoals mager. Onze maatschappij accepteert dik zijn nog niet genoeg en daar moet verandering in komen! Ook de reacties van verschillende personages uit het boek vond ik goed gedaan. De onlinevrienden van April waren heel erg ondersteunend terwijl Aprils familie haar eerder probeerde te veranderen.

De schrijfstijl van Dade is erg fijn om te volgen. Ik zou zeker nog een boek van haar lezen! Ik vond het formaat interessant. In SPOILER ALERT wisselt de auteur tussen stukken tekst, berichtjes die Onbeschaamde Lavinia-fan en Boek!AneasIsNietZo naar elkaar uitwisselen en stukjes fanfiction.

Wat ik dan wel weer fijn vond was het hele cosplaygebeuren. Ikzelf cosplay ook in mijn vrije tijd en vond het erg leuk om hierover te lezen.

Zou ik het aanraden?

Niet per se, maar ik zou het boek zeker ook niet afraden.

goodreads // bookspot


Details

Trigger warnings
Pesten, fatshaming, fatfobie
Representatie in dit boek
Dik hoofdpersonage, hoofdpersonage met dyslexie, bijpersonage met ADHD, lesbisch bijpersonage, biseksueel bijpersonage
Genre
Contemporary, romance (young adult)
Aantal bladzijden
447
Publicatiedatum
13 juli 2021
Uitgever
Zomer & Keuning
Over de auteur
Olivia Dade las al op jonge leeftijd alle romance die ze kon vinden. Nu is ze eindelijk zelf schrijfster. Ze woont met haar man en dochter in Stockholm. ‘Spoiler Alert’ is haar eerste boek in Nederlandse vertaling.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close