Recensie | STERRENZICHT van Brandon Sanderson

Recensie STERRENZICHT (Skyward #2) van Brandon Sanderson

Rating: 4 out of 5.

“Zelfs toen ik begon weg te zakken, voelde ik me geïsoleerd. Omringd door lawaai, maar alleen. Ik bevond me op een plek met duizend soorten, maar ik was hier eenzamer dan ik me ooit had gevoeld tijdens mijn verkenningstochten door de grotten thuis.”

Ik kreeg dit boek van uitgeverij Iceberg Books als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt Iceberg Books om mij dit boek te bezorgen.

Wat een vervolg op Sterrenvlucht! Wees voorbereid om door Sanderson naar een andere wereld vervoerd te worden (letterlijk)

Ja kijk, Sanderson doet het gewoon weer. Ik geniet zo van deze wereldopbouw, personages en verhaallijn. Telkens weer sleept Brandon Sanderson me mee in zijn epische spaceopera en ik krijg er maar geen genoeg van! Het enige dingetje dat ik wat miste in STERRENZICHT was de aanwezigheid van enkele personages die zo prominent aanwezig waren in het eerste boek. Maar dat zorgt dan weer voor meer zin om het derde boek zo snel mogelijk te lezen.

58323015. sy475

Synopsis (mogelijke spoilers voor STERRENVLUCHT)

Haar hele leven al droomt Spensa ervan om piloot te worden en te bewijzen dat ze een dochter van haar vader is. Daarbij zoekt ze antwoorden op vragen: over de oorlog die haar volk voert met de Krell, over haar vader, over de vijanden in de eindeloze ruimte. Elk antwoord roept weer nieuwe vragen op en gaandeweg ontdekt Spensa dat ze leeft in een wereld vol leugens. Tegelijkertijd ontdekt ze dingen over zichzelf en dringt het besef tot haar door dat ze naar het einde van de Melkweg zal reizen om de mensheid te redden als dat nodig is. 


Recensie

Deze cover is geweldig, ik ben een enorme fan van Charlie Bowaters tekenstijl.

Wat een boek! STERRENZICHT is even leuk als boek één, STERRENVLUCHT. In dit boek leren we veel meer over de vijanden die Spensa probeert te vernietigen en leren we Spensa ook beter kennen. De verhaallijn in dit boek is weer superspannend. Elke keer denk je dat je doorhebt waar Sanderson naartoe wil en dan komt er een verrassende plotwending. Er zitten zo veel gamechangers in STERRENZICHT. Ik ga niet te veel vertellen over de verhaallijn van dit boek, omdat ik hoop dat jullie dit boek oppikken en zelf alle onthullingen en het heerlijke gevoel van dingen die samenkomen op dezelfde manier zullen ervaren net zoals ik het deed.

Het enige wat ik wat miste, waren de personages die ik leerde kennen in het eerste boek. Heel Spensa haar crew komt amper aanbod in STERRENZICHT. Zoals ik in de inleiding wel al vermeldde, maakt dit me nog ongeduldiger voor het derde boek… dus misschien is dit wel een slimme zet van Sanderson ;). Wel worden er veel nieuwe personages geïntroduceerd in STERRENZICHT, wat ook heel erg leuk is.

In sommige opzichten vond ik dit boek leuker dan het eerste; ik hield van de nieuwe wereld en scenery die we te zien kregen in STERRENZICHT en ook alle verschillende alienrassen vond ik geweldig om te ontdekken. Toch miste ik de crew van in boek één.

Zoals in boek één heb ik weer enorm genoten van de schrijfstijl van Sanderson. De manier waarop hij schrijft, is geweldig. STERRENZICHT is volgens mij wel iets trager dan boek één. Sanderson probeert volgens mij zijn lezers zo veel mogelijk details mee te geven zodat ze zichzelf niet verliezen in de nieuwe en gekke wereld waarin Spensa is terechtgekomen.

Dit boek stelde mij zeker en vast niet teleur. Het was zeer goed, zoals wordt verwacht van Brandon Sanderson.

En dat einde weer!!! Ik moet echt boek drie lezen, NU.

Zou ik het aanraden?

Ja!

goodreads


Details

Trigger warnings
Dood, genocide (wordt besproken), moord, racisme, geweld, oorlog, xenophobie
Representatie in dit boek
Non-binaire personages (aliens)
Genre
Sciencefiction, spaceopera (young adult)
Aantal bladzijden
416
Publicatiedatum
14 juli 2021
Uitgever
Iceberg Books
Over de auteur
Brandon Sanderson schrijft verhalen over het fantastische: fantasy, science fiction en thrillers. Van deze #1 New York Times bestsellerauteur, onder andere bekend van de series Stormlight en Mistborn, komt nu een nieuwe epische young adult reeks: Skyward.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close