Recensie | UIT BLOED EN AS van Jennifer L. Armentrout

Recensie UIT BLOED EN AS (Blood and Ash-serie #1) van Jennifer L. Armentrout

Rating: 5 out of 5.

“Vanavond was ik niet de Maagd. Ik was niet Penellaphe. Ik was simpelweg Poppy, een bijnaam die ik mijn moeder lang geleden had horen gebruiken en waarmee alleen mijn broer Ian en een handjevol anderen me aanspraken.

Als Poppy hoefde ik me niet aan strenge regels te houden of aan andermans verwachtingen te voldoen. Als Poppy lag er geen Verheffing in het verschiet die sneller dichterbij kwam dan me lief was.”

Ik kreeg dit boek van uitgeverij Zomer & Keuning en Veen Bosch & Keuning België als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt VBK België en Zomer & Keuning om mij dit boek te bezorgen.

Het spannende UIT BLOED EN AS bevindt zich dankzij haar geweldige personages, plot, intrige en wereldopbouw op mijn lijstje met favoriete boeken dit jaar

Wat een geweldig boek! Ik ben fan van elk detail uit dit boek. Van alle geweldige en intrigerende personages tot de gedetailleerde wereldopbouw en spannende verhaallijn. UIT BLOED EN AS verdient alle lof dat het krijgt en ik ben dan ook heel blij dat het vertaald is. Eens ik voorbij het iets tragere begin was, las ik het boek in een trek uit. Ik wil op dit moment niets anders dan het vervolg lezen, want ik moet te weten komen wat er gaat gebeuren na al die opwindende plotwendingen en oh ja… dat einde!

57420939. sy475

Synopsis

POPPY HEEFT NOOIT ZEGGENSCHAP GEHAD OVER HAAR EIGEN LEVEN
Als Maagd van het koninkrijk Solis leeft ze alleen: ze mag nooit worden aan geraakt, niemand mag haar gezicht zien, ze mag geen vrienden hebben en ze mag nooit alleen het kasteel verlaten. Poppy wordt continu herinnerd aan haar plicht aan de goden en de hele toekomst van Solis rust op haar schouders.

NO PRESSURE.
Dan ontmoet ze Hawke, een wachter die ervoor moet zorgen dat Poppy haar plichten zal volbrengen, én iemand die haar hoofd en hart totaal op hol brengt. Hij laat haar twijfelen aan alles waar ze ooit zo zeker van was. Maar als een gevallen koninkrijk plotseling opstaat en terug wil nemen waar het recht op denkt te hebben, gaat dat niet zonder geweld. Poppy moet in actie komen, nu haar ooit zo veilige wereld langzaam afbrokkelt.


Recensie

Wat een prachtige uitgave. Ik hou van deze limited edition. De cover is erg mooi en ik ben gek van de matching sprayed edges. En dan heb ik het nog niet eens over de schutbladen gehad. Wat een geweldige limited edition. Eentje die volgens mij iedereen moet hebben.

Ik wil deze recensie beginnen met een shout-out naar Zomer & Keuning om dit boek te vertalen want wow! Ik denk dat ik een van mijn nieuwe favoriete boeken heb gevonden. Ik vind het zo leuk wanneer populaire Engelse boeken vertaald worden naar het Nederlands en dat is bij UIT BLOED EN AS niet anders. Dus bedankt!

Dit boek is zo goed. Wow, ik vraag me af hoe het kan dat ik dit boek niet vroeger heb gelezen. In UIT BLOED EN AS volgen we hoe Poppy haar rol als Maagd moet vervullen. We leren haar kennen en beseffen snel dat de rol die ze moet spelen heel belangrijk is, maar wat die rol nu juist allemaal inhoudt is niet duidelijk. Zowel voor de lezer als voor Poppy zelf. En dan komt Hawke Flynn in beeld. Hij maakt het Poppy nog moeilijker om haar bij haar lot neer te leggen. Terwijl Poppy uitzoekt hoe ze haar lot als Maagd probeert te accepteren, gebeuren er in het koninkrijk allerlei dingen die Poppy’s toekomst doen versnellen.

De verhaallijn zat erg goed in elkaar. Het boek bevat enorm veel plotwendingen waardoor je als lezer continu geboeid blijft. Beetje bij beetje komt de lezer meer te weten. Het begin van UIT BLOED EN AS is wel wat traag en het duurt even voor je mee bent, maar na enkele hoofdstukken word je zo meegezogen dat je niet meer kunt stoppen. En dan zul je, zoals ik, het boek in een trek uitlezen. De wereldopbouw was heel gedetailleerd en ik zag dan ook verschillende scènes voor me alsof ik naar een film keek.

En dan ben ik nog niet begonnen over de personages. Elk personage in UIT BLOED EN AS is verschillend en uniek en hebben elk hun eigen rol in het verhaal. Ik vond ze allemaal geweldig, zowel de bad guys. Maar dat is het ding ook in UIT BLOED EN AS – niemand is volledig ‘goed’ of ‘slecht’. Iedereen heeft wel een duister kantje.

UIT BLOED EN AS is wel echt een new adult boek. Het begint als young adult, maar geloof me wanneer ik zeg dat daar verandering in komt naarmate je verder leest.

Dit boek was een overduidelijke 5 sterren. Er is niets dat ik niet leuk vond aan UIT BLOED EN AS.

Ik merkte wel enkele typo’s op in het boek (bv ingewangen ipv ingewanden, ik ipv in…). Dit zorgde ervoor dat ik af en toe een zin moest herlezen om zeker te zijn dat het niet aan mijn ogen en leesvermogen lag. Dit nam echter niets af van mijn plezier tijdens het lezen.

Het einde van UIT BLOED EN AS was absoluut geweldig. Ik wil het vervolg zo snel mogelijk lezen. Hopelijk komt het Nederlandse vervolg snel uit!

Zou ik het aanraden?

Ja echt wel! Ik kan niet wachten om het tweede boek te lezen.

goodreads


Details

Trigger warnings
Dood, dood van een geliefde, emotioneel geweld, fysiek geweld, sexuele intimidate, oorlog, bloed
Representatie in dit boek
?
Genre
Fantasy (new adult)
Aantal bladzijden
541
Publicatiedatum
7 september 2021
Uitgever
Zomer & Keuning
Over de auteur
#1 NEW YORK TIMES en USA TODAY bestsellerauteur Jennifer L. Armentrout woont in West Virginia. Wanneer ze niet hard werkt aan een boek, besteedt ze haar tijd aan fitness, lekker lezen, kijken naar echt slechte zombiefilms en besteedt ze tijd aan haar man en haar Jack Russell Loki. Haar droom om schrijfster te worden begon tijdens de wiskundelessen, waar ze liever korte verhalen schreef dan aan haar wiskunde te werken. Jennifer schrijft zowel Young Adult (fantasy, science fiction en contemporary) als romans voor volwassenen.

1 thought on “Recensie | UIT BLOED EN AS van Jennifer L. Armentrout

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close