Recensie | LORE van Alexandra Bracken

Recensie LORE van Alexandra Bracken

Rating: 3 out of 5.

“Haar moeder had haar ooit verteld dat de enige manier om iemand echt te leren kennen was door met hem of haar te vechten. Lore wist uit ervaring dat het enige wat vechten daadwerkelijk onthulde de plek was waar iemand het minst graag geraakt wilde worden.”

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen L&M Books en Blossom Books als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt Blossom Books en L&M Books om mij dit boek te laten recenseren.

Mijn brein moest te hard werken om achterover te leunen en van Lore te kunnen genieten

Ik was heel erg enthousiast om Lore te lezen en begon ook aan het boek met een positieve attitude. Toch ben ik enigszins teleurgesteld in dit boek. Het tempo was te traag voor mij en ook het verhaal zat te ingewikkeld in elkaar. De personages daarentegen vond ik wel erg leuk (voornamelijk Athena) en ook de spanning was te voelen in enkele scènes. Verder hield ik ook enorm van de – onverwachte – plotwendingen.

58157343. sy475

Synopsis

Elke zeven jaar is het tijd voor de Agon: een week waarin negen Griekse goden als straf voor een vroegere opstand een week lang als stervelingen op aarde moeten leven. Ze worden opgejaagd door de afstammelingen van oude helden, die allemaal staan te popelen om in die week een god te doden en zo hun goddelijke macht en onsterfelijkheid over te nemen. Er zijn nog maar een paar oorspronkelijke Griekse goden over, en de nieuwe Agon staat op het punt te beginnen.

Lore Perseous zwoer om nooit meer aan een Agon mee te doen nadat haar hele familie was uitgemoord door een rivaliserende lijn. Jarenlang heeft ze elke gedachte aan wraak tegen de moordenaar, nu een god, weggedrukt. Maar als de volgende jacht losbarst in New York City, zoeken twee deelnemers haar op: Castor, een jeugdvriend waarvan Lore dacht dat hij dood was, en Athene, een van de laatste oorspronkelijke goden, die nu ernstig gewond is.

De godin biedt een alliantie aan tegen hun gezamenlijke vijand: als ze samenwerken, kunnen ze wraak nemen op de moordenaar van haar familie en de Agon voor altijd achter zich te laten. Maar Lore’s beslissing om zich weer bij de jacht aan te sluiten als afstammeling van Perseus, zal een dodelijke prijs hebben. Welke god en welke held zal ditmaal de Agon overleven?


Recensie

Deze limited edition is werkelijk prachtig! Ik ontving de gouden versie van het boek Lore, maar er bestaat ook een zilveren versie! Ook de fanart op de schutbladen is supermooi.

Ik vond Lore een enorm moeilijk boek om te lezen. De uitleg van de Agon snapte ik niet meteen waardoor ik niet direct mee was met het verhaal. Ik vergat ook continu wie welke god was. Ik raakte verward door de verschillende namen en dacht soms dat een persoon eigenlijk een andere was, waardoor ik vaak in de war raakte.

Ik vind het idee van het boek daarentegen echt wel leuk en interessant. Goden die elke 7 jaar sterfelijk worden en moeten strijden met elkaar. Ik vond het idee van de huizen ook zeer interessant, maar ook hier raakte ik continu in de war. Al die huizen onthouden werd vaak te veel. Mijn brein moest gedurende de eerste helft van het boek te veel werken om de informatiedump te verwerken, waardoor ik niet van het verhaal kon genieten. De uitwerking had iets beter gekund.

Ook het tempo mocht sneller van mij. Ik had het gevoel dat ik na enkele hoofdstukken al veel pagina’s had gelezen en er nog niets was gebeurd.

De liefdesrelaties zag je van mijlenver aankomen, maar dit vond ik totaal niet erg. Ik vond dat de personages die uiteindelijk samen eindigen, perfect bij elkaar passen en ik was juist aan het juichen voor ze! Wat ik wel graag had gezien, waren de gedachten van de andere personages. Lore (het boek) is enkel in het standpunt van Lore (het personage geschreven). Hier had ik graag toch nog 1 extra standpunt gezien, dit had het boek misschien wat vlotter gemaakt.

Mijn favoriete personage was zonder twijfel Athena. Wat een vrouw! Ik vond het altijd geweldig wanneer zij aan het woord was.

Er zaten wel enkele spannende scènes in Lore en sommige van de plotwendingen had ik totaal niet verwacht.

Zou ik het aanraden?

Als je fan bent van iets tragere boeken dan wel. Anders denk ik dat je dit boek snel gaat wegleggen en niet zo snel weer gaat oppikken.

goodreads


Details

Trigger warnings
Dood, dood van een familielid, geweld
Representatie in dit boek
Gay zijpersonages
Genre
Urban fantasy (new adult)
Aantal bladzijden
572
Publicatiedatum
3 november 2021
Uitgever
Blossom Books
Over de auteur
Alexandra Bracken is geboren in de Verenigde Staten. Tijdens haar jeugd ging ze naar vele Star Wars conventies en speelgoedbeurzen, want haar ouder was een enthousiast Star Wars verzamelaar. Dit zorgde ervoor dat haar fantasie en liefde voor lezen geprikkeld werden. Na haar middelbare school ging ze Engels en Geschiedenis studeren aan The College of William & Mary. Haar eerste boek Brightly Woven verkocht ze in haar examenjaar. Na haar studie verhuisde ze naar New Your om als redactie-assistent van een kinderboeken uitgeverij te gaan werken. Na een paar jaren op de marketingafdeling te hebben gewerkt, zegde ze haar baan op om al haar tijd aan schrijven te besteden. Ze woont nu samen met haar puppy Tennyson in een overvol huis met boek.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close