Recensie | GODEN & MONSTERS van Shelby Mahurin

Recensie GODEN & MONSTERS (Serpent & Dove #3) van Shelby Mahurin

“Het eindigt niet met de dood. Het eindigt met hoop.”

– Goden & Monsters
Shelby Mahurin

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen HarperCollins Holland en Agora Books als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt Agora Books en HarperCollins Holland om mij dit boek te laten recenseren.

Wat een fantastisch slotstuk van de Heks & Jager trilogie

Synopsis

Lou is al haar hele leven op de vlucht: voor de verraderlijke heksen uit haar heksenkring én voor de heksenjagers van de koning, die niets liever willen dan haar op de brandstapel krijgen. Maar nu is het tijd om naar huis terug te keren. Lou vindt dat ze de confrontatie moet aangaan met haar verleden en moet opeisen wat haar rechtmatig toebehoort.

Haar vrienden, en vooral haar echtgenoot Reid, maken zich echter zorgen om haar. Het lijkt wel of ze niet langer de Lou is die ze kennen: het dappere meisje dat in staat was het hart van een heksenjager te veroveren. Er hangt een donkere schaduw over haar, en dit keer is er meer dan liefde nodig om de duisternis te verdrijven.


Recensie

Ik wist vrij snel dat ik Goden & Monsters stukken beter ging vinden dan Bloed & Honing, maar ik had niet verwacht dat ik het zó goed ging vinden. Wat een fantastisch slot. Ik ben enorm blij dat deze serie dit mooie einde heeft gekregen, de personages zijn volledig tot hun recht gekomen in Goden & Monsters.

Ik was geboeid van de eerste pagina tot de allerlaatste. Het boek zit vol actie! Om elke hoek zitten nieuwe gevaren. Er worden nieuwe vriendschappen en liefdesrelaties gesmeed en er komen bondgenoten en rivalen bij die niemand verwachtte te zien. Er zitten zoveel momenten in dit boek die de lezer niet had verwacht. Mahurin bleef me verrassen met verschillende plotwendingen doorheen het boek waardoor mijn aandacht bij het verhaal bleef. Altijd wanneer ik dacht dat ik wist wat er ging gebeuren, gebeurde er totaal iets anders. Soms kwamen dingen wel heel toevallig perfect tot stand. En soms lukten bepaalde dingen net iets te vlot.

De vriendschappen in dit boek zijn om voor te sterven. Ik ben tijdens het lezen van dit boek echt gaan geven om deze personages. Er is geen enkel dat ik niet leuk of interessant vond. Elk karakter – van Beau en Coco, Lou en Reid tot Célie en Jean Luc – zat goed in elkaar en waren goed ontwikkeld. Het voelde ook alsof ik ze echt kende en hun persoonlijkheden kwamen goed naar boven in Goden & Monsters.

De relatie tussen Lou en Reid moet langs veel obstakels passeren in dit boek en dat vond ik geweldig. Er zijn sinds Heks & Jager zowel makkelijke als moeilijke momenten geweest voor ze, maar toch vinden ze hun weg altijd weer naar elkaar terug. Een van mijn favoriete YA koppels.

Hoop is een belangrijk thema in Goden & Monsters. Alles wat de personages doen in dit boek is uit hoop. Zelfs als het moeilijk wordt en ze even geen uitweg meer zien, behouden de personages toch hoop.

Het boek zat gewoon heel er goed in elkaar. Ik heb me geen moment verveeld tijdens het lezen van Goden & Monsters. Ik ben over het algemeen tevreden met deze serie en hoe die is afgelopen. Ik ga deze personages en serie missen!

Ps. wat een geweldig epiloog! Perfect einde van dit boek.

Zou ik het aanraden?

Ja! Ja! En nog eens ja! Ik raad Goden & Monsters sowieso aan, maar ik hoop dat mensen die Bloed & Honing niet zo goed vonden dit boek toch lezen. Dit voelt aan als een geweldige redemption voor de Heks & Jager-serie.

Beoordeling

Rating: 4.5 out of 5.

8,5/10

goodreads / storygraph


Details

Trigger warnings
Dood, geheugenverlies, geweld, hersenspoeling
Representatie in dit boek
Zij-personage van kleur
Genre
Fantasy (young adult)
Aantal bladzijden
542
Publicatiedatum
1 december 2021
Uitgever
HarperCollins Holland
Over de auteur
Shelby Mahurin debuteerde met Heks & Jager. Wanneer ze niet schrijft, kijkt ze The Office en is ze geobsedeerd met Twitter bezig. Ze woont om de hoek van haar geboortehuis – een familieboerderij – in het landelijke Indiana met haar man, kinderen en huisdieren.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close