Recensie | RIJK VAN VLEES EN VUUR van Jennifer L. Armentrout

Recensie RIJK VAN VLEES EN VUUR (Blood and Ash #2) van Jennifer L. Armentrout

“Laten we afspreken dat we ons vandaag niet druk maken over de dag van morgen.” Morgen liet nooit lang op zich wachten, maar ik knikte. Want morgen hoefde vandaag geen probleem te zijn.

– Rijk van vlees en vuur
Jennifer L. Armentrout

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen Zomer & Keuning en VBK België als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt VBK België en Zomer & Keuning om mij dit boek te laten recenseren.

Wat een verslavende serie! Ik kon Rijk van vlees en vuur niet wegleggen

Synopsis

Alles wat Poppy ooit voor waar heeft aangenomen, blijkt een leugen – zelfs de man van wie ze hield. Er is een oorlog op komst en Poppy zit er middenin. De koning wil haar gebruiken om een boodschap over te brengen, de afvalligen willen haar dood, de wulven worden onvoorspelbaarder en haar krachten nemen alleen maar toe, waardoor de Atlantiërs bang voor haar worden. Er staat meer op het spel dan ooit tevoren…


Recensie

Net zoals het eerste deel in deze serie – Uit bloed en as – heb ik Rijk van vlees en vuur vrij snel uitgelezen. Wanneer ik dit boek opensloeg en begon te lezen, werd ik echt in de wereld getrokken en wilde ik er niet uit. Het eerste boek eindigde met een verschrikkelijke cliffhanger en ik verheugde me dan ook op de release van dit boek. En ik kan zeggen dat miss Armentrout niet heeft teleurgesteld!

Dit boek was wel meer gefocust op de personages en minder op de verhaallijn. We leren in dit boek Casteel en Poppy beter kennen en zien hoe ze samen proberen te werken, wat niet makkelijk is na wat er is gebeurd in Uit bloed en as. In Rijk van vlees en vuur gaat de verhaallijn trager vooruit. Ook al gebeurt er niet veel plotgewijs, leren we Solis en Atlantië en hun gewoontes kennen. We komen meer te weten over de cultuur van Atlantië en de goden en leren ook Hawke/Casteel beter kennen.

In Rijk van vlees en vuur worden verschillende nieuwe personages geïntroduceerd. Ook Kieran – een personage dat ik geweldig vind – komt terug in dit boek. We leren hem en zijn vriendschap met Cas beter kennen in dit vervolg.

Ondanks dat het boek meer over de personages en wereldopbouw ging en niet het plot, vond ik nog altijd dat er veel actie in het boek voorkwam. Rijk van vlees en vuur is een meeslepend boek vol actie en plotwendingen.

Ik had soms wel moeite met de spicy scènes. Ik ben een enorme fan van spice in een boek, maar in Rijk van vlees en vuur ging het er soms een beetje over. Het leek alsof die scènes toevoegen alle problemen oplosten. In het begin van het boek vond ik die scènes passen in het verhaal, maar toen kwamen er meer en meer en sommige waren een beetje cringe.

Sommige plotwendingen waren wat voorspelbaar, maar dat maakte ze niet minder goed. Ik ben vele avonden te laat in bed gekropen omdat ik Rijk van vuur en vlees niet kon wegleggen. Armentrout schrijft zo betoverend en sleept de lezer gewoon door de 640 pagina’s. Ik hou meestal niet van lange boeken omdat ik merk dat een auteur niet vaak mijn aandacht kan houden. Jennifer L. Armentrout is hier een uitzondering op. Het voelde echt niet aan als een boek met +600 pagina’s.

Rijk van vlees en vuur eindigt natuurlijk op een cliffhanger. De cliffhanger zelf is wat voorspelbaar, maar geeft me nog steeds zin om het vervolg meteen te lezen. Gelukkig komt het derde deel –  Kroon van gouden beenderen – uit in juni!

Zou ik het aanraden?

Ja, zeker en vast! Rijk van vlees en vuur is een boek vol actie en spanning met interessante personages.

Beoordeling

Rating: 4 out of 5.

8/10

goodreads / storygraph


Details

Trigger warnings
Aanranding, poging tot moord, bloed, brandmerken, kannibalisme, dood, onthoofding, vuur, gore, ontvoering, moord, godslastering, dubieuze toestemming, expliciete seksuele scènes, marteling, geweld, oorlog
Representatie in dit boek
Zij-personages van kleur
Genre
Fantasy (new adult)
Aantal bladzijden
640
Publicatiedatum
23 maart 2022
Uitgever
Zomer & Keuning
Over de auteur
Jennifer L. Armentrout woont in West Virginia. Wanneer ze niet hard werkt aan een boek, besteedt ze haar tijd aan fitness, lekker lezen, kijken naar echt slechte zombiefilms en besteedt ze tijd aan haar man en haar Jack Russell Loki. Haar droom om schrijfster te worden begon tijdens de wiskundelessen, waar ze liever korte verhalen schreef dan aan haar wiskunde te werken. Jennifer schrijft zowel Young Adult (fantasy, science fiction en contemporary) als romans voor volwassenen. Haar populaire Lux-serie werd door haar lezers positief ontvangen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close