Recensie | TWIN CROWNS van Katherine Webber & Catherine Doyle

Recensie TWIN CROWNS (Twins Crowns #1) van Katherine Webber & Catherine Doyle

“Als je het stenen hart van het paleis van Anadawn openbreekt en je rechtmatige plek inneemt op de troon, zal de wind je naam door heel Eana dragen. Moge de moed van de heksen je begeleiden, mijn vogeltje.”

– Twin Crowns
Katherine Webber & Catherine Doyle

Ik kreeg dit (e)boek van uitgeverij HarperCollins Holland als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Bedankt aan HarperCollins Holland om mij dit (e)boek te bezorgen in ruil voor een recensie.

‘Twin Crowns’ is een YA boekversie van ‘Barbie als de prinses en de bedelaar’ en dat op de best mogelijke manier

Synopsis

Wren is van jongs af aan getraind om de moord op haar ouders te wreken. Het plan is dat ze stiekem de plaats van haar tweelingzus zal innemen nadat die is ontvoerd door haar handlanger. Ze zal er alles aan doen om aan de macht te komen en zo de kleine groep heksen bij wie ze is opgegroeid te beschermen.

Rose heeft altijd geleerd dat een prinses nu eenmaal bepaalde verantwoordelijkheden heeft, en dat betekent ook dat ze moet trouwen met de kroonprins van een wreed naburig koninkrijk. Ze is bang voor het leven buiten de paleismuren, maar dat ze haar beschermde leventje al zó snel zou moeten achterlaten, had ze niet verwacht.

Twee zussen, bij de geboorte gescheiden, leren elkaar eindelijk kennen, maar de kennismaking verloopt niet helemáál naar wens… Voor wie is de kroon?


Recensie

Ik begin graag met het benadrukken hoe gek ik ben van deze cover. Wat een pracht! Ik zou dit boek echt kunnen kopen gewoon omdat ik de kaft zo mooi vind. Ook de kaart aan het begin van Twin Crowns zag er goed uit.

De verhaallijn van Twin Crowns doet me denken aan ‘Barbie als de prinses en de bedelaar’ en dat op de best mogelijke manier. Ik was (en ben nog steeds) enorm fan van de film en vond het dus te gek dat er een boek met een gelijkaardig concept uitkwam. Twins Crowns vervult volledig de ‘verloren zussen’ trope.

De personages waren leuk om te volgen. Mijn favoriete zus is Wren omdat ik dat stoutmoedig kantje aan een personage wel kan appreciëren. Rose is iets zachter en iets onschuldiger, wat een leuk contrast biedt. Verder vond ik Celeste heel interessant. Zij heeft absoluut een apart karakter en deed me een beetje denken aan Coco Monvoisin uit de Heks & Jager serie. Aangezien ik Coco geweldig vind, geldt hetzelfde voor Celeste. Ze is een echte badass.

Zowel bij Rose als bij Wren is er een sterke karakterontwikkeling in Twin Crowns. Je ziet ze letterlijk groeien bij elk hoofdstuk en dat is heel leuk om te zien. Ook Shen en Tor pasten goed in het verhaal.

De schrijfstijl was aangenaam. Ik zou graag weten hoe Catherine en Katherine dit hebben aangepakt? Heeft één iemand de hoofdstukken van Rose geschreven en de andere die van Wren? Of hebben ze dit samen aangepakt? In ieder geval, Twin Crowns leest erg vlot. Ik was zo door het boek.

De verhaallijn op zich vond ik goed in elkaar zitten. Er zaten enkele leuke momenten in zoals de scènes waar Rose de woestijn doorkruist. Sommige scènes waren nogal voorspelbaar. Ook het einde was voor mij geen grote onthulling. Ik zag alles aankomen. Dit maakte het boek op sommige momenten minder spannend.

Ook al was het einde wat voorspelbaar, wil ik toch enorm graag het volgend deel lezen. Ik denk dat het tweede boek in deze serie heel spannend en origineel uit de hoek gaat komen.

Zou ik het aanraden?

Als je graag een echt YA-boek leest dan raad ik dit boek zeker aan.

Beoordeling

Rating: 4 out of 5.

8/10

goodreads / storygraph


Details

Trigger warnings
Magie, oorlog, bezit nemen van iemand door middel van magie, stelen van identiteit, bloed, dood, dood van ouders
Representatie in dit boek
Zij-personages van kleur
Genre
Fantasy (young adult)
Aantal bladzijden
399
Publicatiedatum
17 mei 2022
Uitgever
HarperCollins Holland
Over de auteur
Catherine Doyle en Katherine Webber hebben beiden hun sporen verdiend in het YA-genre. Nu ze binnenkort ook elkaars schoonzussen worden, vonden ze het hoog tijd om samen een YA-serie te schrijven. Voor de wereld van Twin Crowns hebben ze zich laten inspireren door Doyles moederland Ierland en Webbers jeugd in de Californische woestijn.

2 thoughts on “Recensie | TWIN CROWNS van Katherine Webber & Catherine Doyle

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close