Recensie | HET WEESHUIS IN DE AZUURBLAUWE ZEE van T.J. Klune

Recensie HET WEESHUIS IN DE AZUURBLAUWE ZEE van TJ Klune

“Deze kinderen horen een kans te krijgen, net als alle andere kinderen. Ze kunnen toch niet meer op adoptie hopen als ze worden behandeld als wezens waar je bang voor moet zijn?”

– Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee
TJ KLune

Ik kreeg dit (e)boek van uitgeverijen L&M Books en Volt als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Bedankt aan Volt en L&M books om mij dit boek te bezorgen in ruil voor een recensie.

‘Het weeshuis in de azuurblauwe zee’ van TJ Klune is een schattige en warme feelgood roman die iedereen moet lezen

Synopsis

Linus Baker leidt een rustig, afgezonderd leven en is maatschappelijk werker bij het Ministerie van Toezicht Magische Jongeren. Hij krijgt de bijzondere opdracht te onderzoeken of zes magisch begaafde, maar risicovolle jongeren, die in een weeshuis op een klein eiland wonen, mogelijk een te groot gevaar voor de samenleving opleveren.

In het weeshuis wonen zes jongeren; een merkwaardig, bont gezelschap dat bestaat uit Talia (een meisjeskabouter), Theodore (een gevleugeld draakje), Phee (een boself), Chauncey (een groen, kwalachtig wezen), Sal (een jongen die een miraculeuze verandering ondergaat wanneer hij bang is) en Lucy (een zesjarige antichrist).

Arthur Parnassus is er de directeur en hij wil te vuur en te zwaard sluiting voorkomen – ook al zal hij dan zijn eigen geheim moeten prijsgeven. Linus gaat een maand op het eiland wonen. Wanneer hij gaandeweg zijn vooroordelen laat varen en niet alleen een band opbouwt met de jongeren, maar ook met Arthur, komt hij voor een dilemma te staan: moet hij de ambtelijke regels of zijn hart volgen. 


Recensie

Wat een hartverwarmend verhaal! Ik heb hier echt van genoten. Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee was gevuld met charmante personages, zowel kinderen als volwassenen, zo veel eigenaardigheid, een vleugje romantiek, en was gewoon een over het algemeen zoete lectuur.

Ik ben het niet gewoon om zo’n karaktergedreven boek te lezen. Ik ben door dit verhaal gevlogen. Ik heb me kort even afgevraagd ‘wanneer er iets ging gebeuren’ aangezien Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee afhangt van haar personages en we ze niet meteen allemaal leren kennen.

Ik hield enorm van het gedrag van de hoofdpersonen Linus en Arthur. Het was fantastisch om te zien hoeveel belang ze hechten aan de gevoelens van de kinderen. Aan het belang ze geven aan de gevoelens van erbij horen en acceptatie.

De manier waarop ze het liefdesverhaal hebben opgebouwd, was geweldig. We krijgen doorheen Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee kruimels van het liefdesverhaal en dat was – voor dat boek – perfect. Beetje bij beetje leren we deze personages kennen en TJ Klune pakt dit enorm goed aan.

Ik vind Het Weeshuis in de Azuurblauwe Zee een heel uniek boek. De representatie in dit boek zat ook echt goed.

Ik zou heel graag een tweede boek lezen over deze personages. Misschien eentje dat zich 10 jaar later afspeelt?

Zou ik het aanraden?

Ja, zeker als je een warme comfort read zoekt!

Beoordeling

Rating: 4 out of 5.

8,5/10

goodreads / standaard boekhandel


Details

Trigger warnings
Misbruik (genoemd), angst (traumagerelateerd), onverdraagzaamheid, het aan de schandpaal nagelen van het lichaam, pesten, kindermishandeling (achtergrondverhaal), vetfobie (geïnternaliseerd), homofobie, microagressie, queerfobie, geweld (tegen kinderen)
Representatie in dit boek
Dikke hoofd- en bijfiguren, homo hoofdpersonage, zwart personage, queer bijfiguren, M/M relatie, V/V relatie
Genre
Urban fantasy
Aantal bladzijden
414
Publicatiedatum
19 mei 2022
Uitgever
Volt
Over de auteur
TJ KLUNE is een Lambda Literary Award-winnende auteur (Into This River I Drown) en een ex-claimonderzoeker voor een verzekeringsmaatschappij. Zijn romans omvatten The House in the Cerulean Sea en The Extraordinaries. Omdat hij zelf homo is, gelooft TJ dat het nu meer dan ooit belangrijk is om een accurate, positieve vertegenwoordiging van queer representatie in verhalen te hebben.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close