Recensie | KROON VAN GOUDEN BEENDEREN van Jennifer L. Armentrout

Recensie KROON VAN GOUDEN BEENDEREN (Blood & Ash #3) van Jennifer L. Armentrout

‘Laat jullie zwaarden zakken,’ beval koningin Eloana. ‘En buig voor… voor de laatste afstammeling van de alleroudsten, bij wie het bloed van de koning der goden door de aderen vloeit. Buig voor jullie nieuwe koningin.’

– Kroon van gouden beenderen
Jennifer L. Armentrout

Ik kreeg dit boek van uitgeverij Zomer & Keuning en VBKU België als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle meningen zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Bedankt aan VBKU België en Zomer & Keuning om mij dit boek te bezorgen in ruil voor een eerlijke recensie.

De laatste 200 pagina’s van ‘Kroon van gouden beenderen’ hebben dit boek gered van een pijnlijke en saaie voortzetting van de Blood & Ash-serie

Synopsis

Poppy heeft recht op de kroon van het koninkrijk Atlantia, maar er liggen veel obstakels op haar pad. Duistere geheimen komen aan het licht en een langvergeten kracht doet er alles aan om te voorkomen dat de kroon op Poppy’s hoofd belandt. De grootste dreiging is de Koningin van Bloed en As die haar eigen plannen smeedt. Poppy zal samen met Prins Casteel naar het land van de Goden moeten reizen om de koning te wekken. Onderweg ontdekken ze hoever ze willen gaan voor het volk, en voor elkaar.


Recensie

Kroon van gouden beenderen meteen gaat verder op de cliffhanger van aan het einde van Rijk van vlees en vuur. Alles zat nog vers in mijn hoofd en ik was ook blij om meteen weer in het boek te vliegen en eindelijk antwoorden te krijgen.

Ik keek enorm uit naar wat er allemaal ging gebeuren met Casteel en Poppy en kon niet wachten op de spannende gevechten en andere scènes vol actie. Kroon van gouden beenderen begint dan ook heel sterk, maar zakt snel af naar een traag tempo waarin bijna niets gebeurt. Dit boek is meer dan 600 pagina’s lang en het voelde alsof de eerste helft gewoon vulling was. Ik heb het boek dan ook meerdere keren weggelegd en pas later weer opgepakt. Ja, we komen wat meer te weten over Poppy en haar afkomst in Kroon van gouden beenderen. Alle twijfels over wat/wie ze is, zijn nu volledig weggevaagd (en geloof me wanneer ik zeg dat niemand dit zag aankomen), maar de echte bevestiging komt ook pas op het einde. Doorheen het boek zijn er wel speculaties, maar niets concreet. Er is veel informatiedumping in de eerste helft wat het tempo van de verhaallijn ook trager maakt.

Van mij mocht Kroon van gouden beenderen gerust een tweehonderdtal pagina’s korter zijn. Armentrout probeert de saaie scènes op te vullen en interessanter te maken door veel seksscènes toe te voegen. En met veel bedoel ik ook veel. Het voelde af en toe een beetje geforceerd.

Poppy voelt ook wat overpowerd aan. Ze is zo krachtig en kan precies alles. Ik miste in dit boek wat zwaktes. Normaal is Poppy nooit geweest aangezien ze is opgevoegd als Maagd, maar ze is ook niet perfect. In elk boek wordt Poppy weer een stuk krachtiger en beseffen de personages dat ze nog sterker is dan ze dachten. Ik wil graag wat meer de sterktes van de andere personages naar boven zien komen.

De laatste 200 pagina’s van Kroon van gouden beenderen is waar het pas echt interessant wordt. Dan komt alles in een versnelling terecht en maken Poppy, Casteel en onze favoriete wulven nogal wat mee. De actiescènes aan het einde van het boek zijn dan ook enorm spannend waardoor ik de tweede helft van het boek snel heb uitgelezen. De verhaallijn wordt in die pagina’s eindelijk weer opgepikt en alles wordt duidelijk. Er komen veel dingen aan het licht, sommige onthullingen kon je al voorspellen, maar anderen waren zo onverwacht. Ik vind de richting waarin het boek uitgaat dan ook echt goed en alles klopt voor mij. Ik ben blij dat het verhaal en het tempo van Kroon van gouden beenderen toch gebeterd is in de tweede helft.

Ga ik het volgende deel – Schaduw in het vuur – lezen? Ja, geen twijfel aan. Ik ben begaan met deze personages en wil heel graag zien waar het verhaal naartoe gaat.


Zou ik het aanraden?

Ja, de laatste pagina’s zijn het waard om je door het saaiere midden te slaan.

Beoordeling

Rating: 3.5 out of 5.

7/10

goodreads / standaard boekhandel


Details

Trigger warnings
Alcohol, mishandeling, poging tot moord, bloed, botten, bedrog (bijpersonages, off-page, besproken); dood van kind (off-page), dood, onthoofding, verdoven, vuur, gore, ontvoering, moord, zwangerschap (bijpersonage, niet erg gedetailleerd), godslastering, zelfverminking, seksueel expliciete scènes, skeletten, slangen, terminale ziekte (buiten de pagina, beschreven), geweld
Representatie in dit boek
Personages van kleur
Genre
Fantasy (new adult)
Aantal bladzijden
639
Publicatiedatum
14 juni 2022
Uitgever
Zomer & Keuning
Over de auteur
Jennifer L. Armentrout woont in West Virginia. Wanneer ze niet hard werkt aan een boek, besteedt ze haar tijd aan fitness, lekker lezen, kijken naar echt slechte zombiefilms en besteedt ze tijd aan haar man en haar Jack Russell Loki. Haar droom om schrijfster te worden begon tijdens de wiskundelessen, waar ze liever korte verhalen schreef dan aan haar wiskunde te werken. Jennifer schrijft zowel Young Adult (fantasy, science fiction en contemporary) als romans voor volwassenen.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close