Recensie | Kobo Libra H20

In deze post praat ik over de Kobo Libra H2O e-reader nadat ik hem meer dan twee jaar heb gebruikt!
Let op: deze versie is niet meer verkrijgbaar.

Ik kreeg de Kobo Libra H2O twee jaar en half geleden voor mijn verjaardag. Het idee om in het bezit te zijn van een klein en licht apparaatje waar tientallen boeken opstaan, klonk als muziek in mijn oren. Ik wil nu, na het regelmatig gebruiken van de e-reader, nog eens al mijn gedachten over deze e-reader (en e-readers in het algemeen) op een rijtje zetten.

Recensie

Gewicht
Deze e-reader enorm licht is. Dit maakt het fijn om vast te houden wanneer je in bed ligt of op de bank zit.

Interface
De Kobo-interface is makkelijk om mee te werken. Het gebruiken van de Kobo Libra H2O is heel eenvoudig en spreekt voor zich. In een oogwenk vind je je je eigen boeken terug.

Ontdekfunctie
Via het tabje ‘ontdek’ kan je boeken opzoeken en kopen. Het beginscherm bestaat uit drie delen – aanbevolen, nu populair en daily deal. Ik zit niet vaak in dit tab omdat ik voornamelijk eboeken krijg als recensie-exemplaar of uitleen via Cloud Library (straks meer hierover). Boeken kopen doe je via de Kobo Rakuten-winkel of een andere winkel naar keuzen. Indien je boeken van een andere site wil kopen, kan dit niet via je e-reader zelf en moet je ze op je computer kopen en dan via USB-kabel overzetten.

Bladeren door categorieën is in de afgelopen twee jaar en half enorm verbeterd. Ik herinner me dat ik vroeger echt moeite had met gewoon te browsen. Je had één categorie; neem nu bijvoorbeeld fantasy en daar moest je een boek in zoeken. Nu zijn er subcategorieën wat het browsen veel aangenamer maakt.

Lettertype, lettergrootte en helderheid
Zoals elke e-reader kan je in de Kobo Libra H2O ook het lettertype aanpassen qua stijl en grootte. Ook de helderheid van het scherm kan je aanpassen alsook de kleur; warm versus koud licht.

Scherm en snelheid
Mijn Kobo-e-reader heeft een groot scherm, maar liefst 7 inch en is niet-spiegelend. Dit zorgt ervoor dat ik zonder al te veel moeite in de zon kan lezen. Door het grote scherm moet ik ook niet te veel bladeren door een e-boek of het lettertype te klein zetten.

Qua snelheid denk ik dat de Kobo Libra H2O niet anders is dan andere e-readers. Af en toe wat trager en ik moet soms ook meerdere malen op iets klikken voordat de e-reader reageert. Maar dit is voornamelijk bij het browsen en niet zozeer bij het lezen.

Cloud Library
cloudLibrary is de digitale collectie van je bib. In mijn geval bevat cloudLibrary alle e-boeken en audioboeken die beschikbaar zijn in Vlaamse en Brusselse bibliotheken. Via mijn lidmaatschap bij de bib kan ik hier dus makkelijk terecht om e-boeken uit te lenen.

Audioboeken
Het enige wat ik een beetje mis aan de Kobo Libra H2O is de mogelijkheid om audioboeken te beluisteren. Mijn e-reader heeft namelijk geen ingebouwde speakers of dergelijke.

Zou ik het (een e-reader) aanraden?

Ja toch wel, ik gebruik mijn e-reader regelmatig. Ik vind ook dat de Kobo-e-readers van erg goede kwaliteit zijn. Ik heb mijn Kobo Libra H2O nu al meer dan twee jaar en die werkt nog zoals het moet. Als je graag ook audioboeken beluistert dan zou ik eerder eens kijken naar een versie die die optie aanbiedt.

Rating

Rating: 4 out of 5.

8,5/10


Gebruik jij een e-reader of hou je het toch bij hardbacks en paperbacks? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close