Recensie | Toxine van Rani De Vadder

Toxine van Rani De Vadder ★★★★

“Ik werd wakker met een mes tegen mijn keel. De punt priemde in mijn huid, maar als mijn aanvaller mij me dood had gewild, was ik dat wel allang geweest. Toch?”

Rani De Vadder laat je in haar bloedstollend debuut ‘Toxine’ geen moment los


Wauw, ik heb echt van dit boek genoten. Wat een spannend verhaal! Ik had al veel positieve dingen over Toxine gehoord dus verwachtte ik er wel wat van en ik kan jullie vertellen dat al die verwachtingen ingelost zijn. Ik wilde dit jaar meer boeken lezen geschreven door Vlaamse auteurs dus maakte ik een lijstje. Toen in februari Toxine uitkwam, keek ik er al hartstikke naar uit om deze te lezen. En het was mijn rit naar de bib in coronatijden zeker waard.

50253151. sx318

Synopsis
Als Offer en bezit van de Opperheer heeft Khala geen beslissingsrecht over haar eigen leven. Want hij wil haar bijzondere gave, haar Talent om te doden door een enkele aanraking, voor zichzelf gebruiken. Enkel zo kan hij de toxische macht over zijn rijk vergroten en zijn vijanden voorgoed vernietigen.

Om uit zijn klauwen te blijven, moet Khala vluchten. Samen met een mysterieuze bandiet en een roodharige furie begint ze aan een hels avontuur. Tot ze tijdens haar vlucht de uitgelezen kans krijgt om zelf de strijd met de Opperheer aan te gaan. Daarvoor moet ze echter tot het uiterste gaan. En om te winnen, moet ze doden.

Maar zijn haar bondgenoten wel te vertrouwen? En wie is de Zwarte Slang die haar overal weet te vinden?

Laten we even beginnen bij het beoordelen van deze prachtige cover. De cover spreekt aan. Het lijkt wel alsof de slang vanop de cover je probeert te verleiden (en daar is ie bij mij in gelukt!) Ik hou van de kleuren en de slang die door de letters kruipt. Ik vind een cover altijd een zeer belangrijk element van een boek. Ik ben zelf ook iemand die snel coveraankopen doet, dus wat mij betreft krijgt Toxine hier een 10/10.

Nu over het verhaal. Ik vond de verhaallijn superinteressant en héél spannend. Rani slaagt erin om je mee te nemen op een bloedstollende queeste. Vanaf de eerste pagina word je meegezogen in dit avontuur. Toxine is de perfecte mix van actie en verhaal. Ik leerde veel over Khala en over de wereld waar ze zich in bevindt, maar tegelijkertijd was er ook altijd iets gaande. Er was continu spanning in dit boek en het kwam altijd op het perfecte moment aanbod. Dit is een boek dat gemakkelijk leest. Mijn ogen gleden over de pagina’s en voor ik het wist zat ik al 100 bladzijden verder! Rani houdt het boeiend door regelmatig te zorgen dat er actie is, maar ook door haar personages de ruimte te geven om de wereld te ontdekken.

Toxine houdt een goed tempo aan tot de laatste 30 pagina’s. Vanaf dan kom je opeens in een stroomversnelling terecht. Je kan alles goed volgen en alles is zeer duidelijk, maar plotseling is het boek uit en snak je naar meer. Van mij had het einde iets trager gemogen en had de auteur het verhaal wat meer kunnen uitrekken.

De personages in Toxine waren aangenaam om te volgen. Je ziet ze allemaal doorheen het boek ook groeien en hun angsten overwinnen. Ik hou van een boek met een sterk vrouwelijk hoofdpersonage en Toxine is hier zeker en vast een goed voorbeeld van. Khala voelde zo oprecht aan. Ze heeft heel kwetsbare momenten en dat vond ik leuk omdat dat haar herkenbaar maakt. Iedereen is soms wel eens kwetsbaar en de weg kwijt en dat vond ik mooi aan Khala. Alle personages in het boek zijn goed uitgewerkt en hebben diepgang.

De liefdesrelatie in Toxine ging net iets te snel voor mij en Rani had de relatie tussen deze twee ook wat meer mogen verkennen. Ik had graag wat meer scènes gezien waarin ze elkaar echt leren kennen en tijd samen doorbrengen.

Ik kon me ook inleven in de gevaarlijke wereld die Rani creëerde in Toxine. Het leek op sommige momenten dat ik er echt was en dat ik beschoten werd of ergens van viel. De schrijfstijl van deze jonge auteur is erg aangenaam om te volgen. Nergens heb ik een zin moeten herlezen omdat ik iets niet begreep.

Ik heb genoten van dit boek. Rani De Vadder slaagt erin om een geweldig meeslepend verhaal te creëren en dat in haar eerste boek! Ze heeft erg veel talent en ik kan niet wachten om haar volgende boek te lezen.

Zou ik dit boek aanraden?
Zeker en vast. Het is een spannend boek met boeiende personages. Toxine leest makkelijk en wanneer je vertrokken bent is het moeilijk om te stoppen. Bij deze ben je gewaarschuwd!


Trigger warnings
Slangen
Representatie in dit boek
?
Genre
Young adult, fantasy
Publicatiedatum
12 februari 2020
Uitgever
Hamley Books
Over de auteur
Rani De Vadder werd geboren met een pen in de hand. Ze is momenteel studente Toegepaste Taalkunde Chinees en Engels en schrijft ontzettend graag buiten de uren die ze ook verplicht voor haar studies moet schrijven.
Sinds kleins af aan heeft Rani een passie voor schrijven en die wil zij graag met jullie delen. Haar debuut Toxine is het resultaat van een paar jaar schrijven, maar het resultaat loont zeker en vast.
Ze woont in dat kleine buurlandje van Nederland en schrijft dus maar wat vaak met onze befaamde Belgische chocolade naast zich, ook al ontkent ze passioneel dat ze zeker niét verslaafd is.
Rani kwam bij ons terecht nadat ze het boek Upgrade heeft zien liggen in de boekhandels. Geïntrigeerd stuurde ze haar manuscript op. Rani’s passie voor het woord heeft ze jarenlang op Wattpad gedeeld, waar ze intussen al meer dan 8000 volgers heeft.
Haar debuut ‘Toxine’ is een spannende Young Adult-Fantasy die je meesleept vanaf het eerste woord. Rani werkte ook belangeloos mee aan Thuisloos.


Hashtags
#boekrecensie #recensent #boekrecensent #ya #youngadult #toxine #hamleybooks #ranidevadder #fantasy #yafantasy #vlaamseauteur

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close