Recensie + interview | De geheimen van de zee van Eline Wijns

De geheimen van de zee van Eline Wijns ★★★

“Ik beweeg me door het helderblauwe water, net zo gracieus en krachtig als het water zelf.”

Ik heb dit boek van de auteur gekregen als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt Eline Wijns om mij dit boek te bezorgen om te recenseren.

‘De geheimen van de zee’ is een kort en leuk youngadultverhaal over zeemeerminnen

Ik heb dit boek zo snel uitgelezen. Op enkele uurtjes was het uit en ik heb echt genoten van dit verhaal. De wereld waarin de personages zich bevinden is leuk en de personages zelf waren aangenaam om te volgen.

54872701. sx318

Synopsis
Wanneer de achttienjarige meermin Charlotte vlucht voor haar toekomst zorgt een onverwachte storm dat ze verder van haar familie is verwijderd dan ze had gewild. Wanneer kort daarna op het strand van Kopenhagen een ‘Jane Doe’ aanspoelt, bouwt ze een nieuw leven op maar dan ontdekt ze dat haar oude leven veel meer met de zee te maken heeft dan ze aanvankelijk had gedacht.

Ik vind dit een heel leuke cover! Ik ben vooral fan van de verschillende lettertypes. Ik vind dat die mix van lettertypes het boek nog mooier maakt.

Ik vind de verhaallijn van De geheimen van de zee een interessante. De combinatie van de onderwaterwereld met de gewone wereld was heel leuk. Het verhaal op zich is vlot en verloopt heel snel. Er is geen saai moment te bespeuren in dit boek. Op elke pagina gebeurt er wel iets spannends of choquerend.

Dit boek is 152 pagina’s lang en dat is wat ik echt even nodig had. Tegenwoordig zijn youngadultboeken tegen de 400 pagina’s lang (wat ook leuk is), maar ik mis de kortere boeken die je op een dag of twee kan uitlezen. De geheimen van de zee lezen was dus een heel fijn kort boekje.

Iets dat ik heb opgemerkt is dat Wijns het woord ‘huidskleur’ gebruikt wanneer ze de kleur van Charlottes staart beschrijft. Ik snap niet goed welke kleur dat zou moeten zijn, aangezien iedereen een andere huidskleur heeft. Ik gok dat de bedoelde kleur lichtroze is. Dit is natuurlijk een klein detail, maar ik weet dus niet goed hoe het hoofdpersonage haar staart eruitziet.

Eline Wijns is een beginnend auteur. Dat merk je af en toe wel aan haar woordgebruik en zinsconstructies. In het begin haperde ik soms even bij enkele zinnen. Maar het verhaal was zo leuk en vlot dat ik vaak niet stilstond bij hoe de zin in elkaar zat. Nu, ik moet wel zeggen dat ik vind dat de auteur talent heeft. Het verhaal en de wereld die ze creëerde in De geheimen van de zee zijn heel goed en niet iedereen kan dit. Taal is iets wat je met oefening kan verbeteren en ik twijfel er niet aan dat Wijns haar volgende boeken alleen maar beter worden.

“Nadat ik de laatste dingen voor Amos in orde had gebracht, haastte ik me naar huis. Ik kon niet snel genoeg weg zijn van de bureaugrotten van de meerraad.”

Ik zou heel graag willen dat De geheimen van de zee een serie wordt. Normaal ben ik blij met een standalone, maar bij deze wil ik meer. Voor mij was De geheimen van de zee eerder een proloog. Ik zou graag (als er een volgend boek komt) meer over de zeewereld te weten komen. Wijns creëert een geweldige wereld, een fascinerend schoolsysteem en interessante magie, en daar zou ik graag meer over lezen! Wat cool zou zijn is dat het volgende boek (als dat er komt!!) over Ivy en Alice gaat en dat we hun leven in Murië volgen.

Dit was een leuk boek en ik snak naar meer!

Zou ik het boek aanraden?
Ja. Als je even zin hebt in een kort verhaal over zeemeerminnen en familiebanden, dan is deze zeker voor jou.


Interview met de auteur

* ‘De geheimen van de zee’ is een mooie titel, hoe ben je daarop gekomen?
Ik krijg mijn inspiratie voor de titel door het schrijven van mijn verhaal. Eerst heb ik het verhaal in mijn hoofd, dan pas komt de inspiratie voor een titel.


* Zou je ooit een vervolg schrijven voor ‘De geheimen van de zee’?

Momenteel heb ik nog een paar andere boeken op de planning maar een vervolg zou ik zeker leuk vinden.


* Vanwaar de keuze om een boek te schrijven over zeemeerminnen?

Als kind al had ik iets met die mysterieuze mystische wezens en eerlijk gezegd nog steeds. Ik had dan ook veel plezier bij het schrijven van het boek.


* Ben je op dit moment een boek aan het schrijven? Zo ja, kan je een kleine sneak peak geven en in enkele zinnen uitleggen waar het over gaat?

Ja, momenteel schrijf ik aan het vervolg van mijn eerste boek ‘De ongewenste Prinses’. Ik hoop die zo snel mogelijk uit te kunnen brengen. In het vervolg volgen we Daniël en Daphne in hun leven als pasgetrouwd koppel maar wanneer Daniëls vader ziek wordt komt meteen hun eerste grote uitdaging op hun pad.


* Ben je van plan om nog een boek over zeemeerminnen te schrijven?

Ja! Als er geen vervolg komt, ben ik zeker dat er nog een ander zeemeerminverhaal op mijn pad zal komen. Ik heb zelfs al enkele ideetjes…


* Welk boek ben jij momenteel aan het lezen?

Momenteel lees ik ‘De ballade van zangvogels en slangen’ van Suzanne Collins. Ik ben een grote fan van de ‘boekenreeks ‘De Hongerspelen’.


* Zou je graag eens een boek samen schrijven met een andere auteur, zo ja wie zou dat dan zijn?

Heel graag. Ik ben momenteel met een vriendin en medeschrijfster aan het kijken om dit mogelijk te maken.


* Je hebt je boek bij Boekscout uitgegeven, hoe was dat? Boekscout biedt ook de optie ‘uitgeven in eigen beheer’ aan, zou je dat aanraden aan beginnende auteurs?

Klopt! Ik heb ‘De geheimen van de zee’ niet in eigen beheer uitgegeven. Ik kreeg een contract bij Boekscout. Ik heb er goede ervaringen mee en zou dit aan beginnende schrijvers zeker aanraden! Maar stiekem is mijn droom om bij een grotere uitgeverij terecht te komen. Eigen beheer is voor beginnende schrijvers zelf ook een goed idee. Het kost veel minder en je hangt niet af van een bepaalde deadline wat een groot deel van de druk wegneemt en zeker voor eerste stappen naar een professionele carrière goed is.


Trigger warnings
Dood, dood van een geliefde, bloed, kidnapping

Representatie in dit boek
?

Genre
Young adult, fantasy

Publicatiedatum
25 oktober 2019

Uitgever
Eline Wijns/Boekscout

Over de auteur
Eline Wijns (06/02/1996) woont in de Vlaamse Ardennen. Naast een passie voor schrijven, leest en reist ze ook heel graag. Ze is auteur van de Young Adult ‘De Ongewenste Prinses’ (die de eerste is in de ‘ongewenst reeks’ en de dichtbundel ‘Reis van het einde naar het begin’).

1 thought on “Recensie + interview | De geheimen van de zee van Eline Wijns

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close