Recensie | Hof van zilveren vlammen van Sarah J. Maas

Hof van zilveren vlammen (Hof van doorns en rozen #4) van Sarah J. Maas

Rating: 4 out of 5.

In zwarte eeuwigheid gehuld kronkelden Nesta en de Ketel om elkaar heen en ze brandden door het duister heen als een fonkelnieuwe ster.

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen Unieboek Het Spectrum en Uitgeverij Lannoo als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt Uitgeverij Lannoo en Unieboek Het Spectrum om mij dit boek te bezorgen.

Een heel ontroerend en mooi kijkje in de gedachten van Nesta en Cassian

Sarah J. Maas doet het opnieuw. Haar schrijfstijl is zo magisch. Ik heb absoluut geen idee hoe ze het doet, maar ze doet het wel. Ik vond het absoluut geweldig om Nesta en Cassian te volgen in Hof van zilveren vlammen. De verhaallijn was soms wat zoek aangezien dit boek praktisch volledig over Nesta en Cassian en hun vriendschap ging. Het einde ging net iets te snel en ik blijf met veel vragen achter. Toch ben ik heel blij met dit boek omdat deze personages zeker en vast hun eigen boek verdienden.

56614114. sx318

Synopsis (spoilers voor de vorige delen uit deze serie)
Sinds ze tegen haar wil Hoge Fae is geworden heeft ze moeite om haar plaats in het vreemde, dodelijke wereld waarin ze nu moet leven.
Daarbij kan ze de verschrikkingen van de oorlog met Hybern maar niet vergeten. En dan is er Cassian, die haar woede als geen ander aanwakkert, maar dat is niet het enige dat tussen hen speelt. Het vuur tussen hen valt niet te ontkennen en al helemaal niet als ze noodgedwongen op elkaar aangewezen zijn. Ondertussen hebben de verraderlijke mensenkoninginnen een gevaarlijk bondgenootschap gesmeed. Cassian en Nesta zullen hun verleden onder ogen moeten zien om te vechten voor de fragiele vrede van de elfidenrijken.


Ik vind de cover van Hof van zilveren vlammen mooi, maar niet speciaal. De tekeningen in het boek zijn wel prachtig. Ik hou ervan wanneer uitgeverijen speciale edities uitbrengen. Ik ben iets meer fan van de oude covers, maar ik snap dat die covers niet meer passen bij de doelgroep die Maas probeert te bereiken. Dit gezegd zijnde, Hof van zilveren vlammen is absoluut geen young adult. Ik zou het klasseren als new adult fantasy!

Ik heb erg genoten van dit boek, alhoewel ik het niet een nieuwe all-time-favourite zou noemen. Ik vond het erg fijn om een kijkje te nemen in de gedachten van zowel Nesta als Cassian. Hof van zilveren vlammen is dan ook geschreven vanuit het perspectief van Cassian en Nesta. De verhaallijn is een beetje vreemd. De oorlog is afgelopen, maar in dit boek leren we dat Beron samen met de (voormalige) menselijke koningin Briallyn werkt. Dit wordt af en toe aangehaald in het boek en we lezen enkele scènes over hoe Rhysand, Cassian en Azriel zich voorbereiden. Maar daar stopt het zo een beetje. Hof van zilveren vlammen gaat wel echt over Nesta en Cassian en hun vriendschap/relatie. Ik had hier persoonlijk geen problemen mee, ik vond de personages sowieso al heel leuk dus een boek over deze twee kon ik niet anders dan geweldig.

De karakter ontwikkeling was perfect. Je ziet Nesta beetje bij beetje groeien en dat was heel mooi om te zien. Ik heb Nesta altijd al heel intrigerend gevonden. Ze zat met zo’n haat en boosheid in haar hart, wat eigenlijk door haar schuldgevoel kwam. Nesta leek altijd een persoon te zijn die zich beter voelde dan de rest, maar in Hof van zilveren vlammen leren we dat ze spijt heeft van veel dingen en continu met schuldgevoel opgezadeld zit. Ze is zo sterk, zowel op vlak van haar krachten als op vlak van haar persoonlijkheid. Nesta Archeron is na dit boek zeker een van mijn favoriete personages.

Alle personages in Hof van zilveren vlammen waren geweldig. Ik hoop echt dat we meer te zien krijgen van Emerie en Gwyn. Ik vond het trio dat zij en Nesta vormen supercool. Drie badass vrouwen die niet langer van anderen afhankelijk willen zijn.

Het einde van Hof van zilveren vlammen vond ik vrij snel gaan. In de laatste paar hoofdstukken gebeurt er opeens heel veel en vindt er een gevecht plaats. J. Maas had van mij wat meer tijd mogen nemen om dat gevecht wat langer te maken. Je zit achteraf met veel vragen, wat ergens ook wel goed is omdat je dan echt wel het volgende boek wil lezen.

Ik denk niet dat het volgende boek geschreven zal zijn vanuit de perspectieven van Nesta en Cassian. Ik heb het gevoel dat hun verhaal afgerond is. Ik hoop wel dat ze nog een belangrijke rol spelen in de volgende boeken, maar echt nog een boek dat hen volgt, zit er niet in denk ik.

Zou ik het aanraden?
Ja, zeker als je fan bent van de serie. Let wel op, dit is geen boek om in het openbaar te lezen. Ik heb er enorm van genoten en wil zo snel mogelijk het vervolg in mijn bezit hebben!

goodreads // bookspot


Trigger warnings
Misbruik, aanval, dood, depressie, miskraam (wordt vermeld), PTSD, verkrachting (wordt vermeld), expliciete seksscènes, oorlog (wordt vermeld)
Representatie in dit boek
?
Genre
Fantasy, new adult
Aantal bladzijden
624
Publicatiedatum
16 februari 2021
Uitgever
Unieboek | Het Spectrum
Over de auteur
Sarah J. Maas is een Amerikaanse fantasyauteur, vooral bekend van haar debuutreeks Throne of Glass, voor het eerst gepubliceerd in 2012, en de serie A Court of Thorns and Roses, voor het eerst gepubliceerd in 2015.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close