recensie | storytel updates september 2022

Mijn favoriete luisterboekenservice heeft hun app geüpdatet, en ik wilde natuurlijk hier dieper op in gaan. In deze post som ik op wat er is veranderd en wat er nieuw is.

Zoals de meesten van jullie weten heb ik al een tijdje een Storytel abonnement. Voor degenen die niet weten wat het is, Storytel is een app waar je naar meer dan 350.000 luisterboeken kunt luisteren. Ik ben in 2020 begonnen met het luisteren naar luisterboeken tijdens de lockdown en sindsdien ben ik dol op het concept. Ik vind luisterboeken erg ontspannend en handig. Luisterboeken zijn geweldig om naar te luisteren voordat je gaat slapen, maar ook tijdens het douchen en in de trein naar je werk. Luisterboeken helpen me ook echt om te ‘lezen’ als ik een leesdip heb.

Het is al een tijdje geleden dat ik de app heb beoordeeld, ik denk dat mijn laatste beoordeling dateert van juni 2021, wat meer dan een jaar geleden is. Onlangs zijn er wat updates doorgevoerd en heeft Storytel een nieuw uiterlijk gekregen. Daarom bekijk ik de app vandaag opnieuw en geef ik mijn mening over de nieuwe functies.

Deze post is niet gesponsord, maar ik mag wel gratis gebruik maken van hun dienst.

Nieuwe functies

Recensies
In je profiel kun je zien of je een recensie over een boek hebt achtergelaten. Je ziet hoeveel sterren je het hebt gegeven, wat je in je recensie hebt geschreven en welke emotie(s) je aan het boek hebt toegekend.

Meer talen
In België kon je sinds de laatste grote update luisterboeken en e-books vinden in het Nederlands, Frans en Engels. Nu heeft Storytel nog meer talen toegevoegd, zoals Spaans en Engels.

Layout interface
Ik zei het al in mijn vorige review, maar is de lay-out van de app opnieuw veranderd, en hij is nog beter dan voorheen. Ik dacht dat de app al goed gebouwd was en dat alles makkelijk te vinden was, maar de lay-out ziet er nog moderner uit.

Resterende tijd in hoofdstuk
Je kon al zien hoeveel uren, minuten en seconden er nog in je luisterboek zitten. Maar nu zie je zelfs hoeveel tijd er nog over is in het hoofdstuk waar je naar luistert.

Een auteur volgen
Als je nu een auteur volgt, laten we zeggen R.F. Kuang, krijg je een melding wanneer er een nieuw boek beschikbaar van die auteur is op de app. Ik kreeg onlangs een melding dat Babel is toegevoegd aan de app.

Wat ik nog mis

Percentages
Ik kan nog steeds niet vinden hoeveel procent ik gelezen heb. Ik zie wel hoeveel uur er nog in mijn boek zit, maar kan niet zien hoeveel dat in procenten is. Deze functie zou handig zijn voor mijn Goodreads updates.

Filteren
Ik zou graag een functie zien waarbij je boeken kunt filteren op basis van boeklengte. Er is een categorie genaamd korte romans, maar daar staan boeken van 10+ uur in, dus dat is niet echt ideaal als je op zoek bent naar iets wat maar 4 uur duurt.

Conclusie

Storytel blijft hun app en service verbeteren en dat is geweldig. Ik gebruik het dagelijks en kan niet meer zonder. Ze blijven ook dagelijks boeken toevoegen en ik kan veel populaire releases vinden op de releasedag!

Storytel is voor mij ook een geweldige manier om nieuwe auteurs en nieuwe boeken te vinden.

Als je de service eens wilt proberen, kan je nu 30 dagen gratis luisteren i.p.v. 14 dagen. Dat kan via deze link.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close