Recensie | Het Koninkrijk der Bruggen van Danielle L. Jensen

Recensie van Het Koninkrijk der Bruggen (The Bridge Kingdom #1) van Danielle L. Jensen.

“Nadat de zussen vijftien jaar lang in de woestijnwoning opgesloten hadden gezeten, was dit de laatste avond die ze er gezamenlijk zouden doorbrengen, en hun leermeester meditatie had hun opgedragen het uur voorafgaand aan het avondeten door te brengen op een van hun lievelingsplekken, om stil te staan bij alles wat ze hadden geleerd en alles wat ze zouden bereiken met de middelen en vaardigheden die hun waren aangereikt.”

Het Koninkrijk der Bruggen
Danielle L. Jensen

“Het Koninkrijk der Bruggen” van Danielle L. Jensen is een romantisch boek met een vleugje fantasy en politiek dat je van begin tot eind zal vermaken

Synopsis

Als alles wat Lara liefheeft wordt bedreigd moet ze beslissen voor wie – en wat – ze vecht: voor haar koninkrijk, voor haar man of voor zichzelf?

Lara was koningin, maar leeft nu in ballingschap als verrader. Niet lang geleden heeft ze moeten toekijken hoe haar eigen vader Ithicana veroverde, zonder dat ze ook maar iets kon doen om hem te stoppen. Als ze erachter komt dat haar man Aren tijdens de strijd niet vermoord, maar gevangen genomen is, weet Lara dat er maar één reden is waarom haar vader hiervoor heeft gekozen: Aren dient als lokaas voor zijn verraderlijke dochter.

Voor Lara zit er niets anders op: ze zal terugkeren naar Ithicana met een plan om niet alleen koning Aren, maar ook het Koninkrijk der Bruggen te bevrijden uit de klauwen van haar vader. Hiervoor zal ze zijn eigen wapens tegen hem moeten gebruiken: de zussen van wie ze het leven heeft gespaard. Al snel zijn er meer tegenstanders dan Lara had verwacht. Niemand is te vertrouwen en vijanden en bondgenoten wisselen van kant. Maar haar grootste tegenstander is misschien juist wel de man die ze probeert te bevrijden – de man die ze heeft verraden.


Recensie

Het Koninkrijk der Bruggen is een spannende en meeslepende roman die me vanaf het begin wist te boeien. De personages waren goed ontwikkeld en boeiend, en ik voelde mezelf gedurende het hele verhaal met hen meeleven. De wereldbouw was intrigerend, maar soms was het lastig om de complexe politieke landschappen van het koninkrijk voor te stellen.

Wat me het meest verraste aan Het Koninkrijk der Bruggen was de hoeveelheid actie erin. Ik had aanvankelijk een langzaam romantisch verhaal verwacht, maar het plot zat vol verrassende wendingen, waardoor het verhaal nog spannender werd. Wel moet ik toegeven dat het einde een beetje voorspelbaar was, en dat het verhaal iets korter had gekund.

De wereldbouw in dit boek was goed, en ik genoot vooral van hoe de auteur de politieke en culturele verschillen tussen Maridrina en Ithicana beschreef. Soms was het echter lastig om de meer complexe details van de werelden voor te stellen, wat het soms wat verwarrend maakte om te volgen.

Eén van de beste aspecten van dit boek is de karakterontwikkeling, met name van de hoofdprotagoniste, Lara. Ze is een sterke en capabele vrouw die niet bang is om voor zichzelf op te komen en te vechten voor waar ze in gelooft. Lara’s reis doorheen het boek was boeiend, en ik hield van de manier waarop ze de mensen om haar heen uitdaagde.

‘Ik wilde de brug zien.’ Aren bleef abrupt staan. Hij draaide zich om en keek haar onderzoekend aan. ‘Waarom?’

In het begin had ik moeite om de chemie tussen de twee hoofdpersonages, Lara en Aren, te voelen. Naarmate het verhaal vorderde, begon hun relatie me echter steeds meer aan te spreken en werd ik meer betrokken bij hun romance.

Wat ik het meest waardeerde aan hun relatie was dat het niet zomaar liefde op het eerste gezicht was. Lara en Aren moesten door hun verschillen heen werken en leren elkaar te vertrouwen, wat hun relatie authentieker maakte en verdiend aanvoelde. Aan het einde van het boek was ik voor hen aan het juichen.

Hoewel de wereldbouw soms wat verwarrend kan zijn, zijn de personages boeiend genoeg om lezers geboeid te houden. Als je op zoek bent naar een boek dat je op het puntje van je stoel houdt, dan is Het Koninkrijk der Bruggen zeker het lezen waard!

Zou ik het aanraden?

Ik zou het zeker aanraden! Het Koninkrijk der Bruggen is een goed geschreven romantisch boek met een vleugje fantasy en politiek, en ik zou het zeker aanraden aan iedereen die van dit genre houdt. Ik heb gehoord dat het tweede boek zelfs nog beter is, dus ik kijk er naar uit om het te lezen.

Rating

Rating: 3.5 out of 5.

7,5/10


Details

Trigger warnings
Kindermishandeling, drogering, zelfverminking, geweld
Representatie in dit boek
Zijpersonages van kleur
Genre
Romance, fantasy (new adult)
Aantal bladzijden
448
Publicatiedatum
22 augustus 2022
Uitgever
Boekerij
Over de auteur
Danielle L. Jensen is de auteur van de Malediction-reeks: Stolen Songbird, Hidden Huntress, Warrior Witch en The Broken Ones, evenals de Bridge Kingdom-reeks en de Dark Shores-reeks, allen bestsellers in de VS. Ze woont met haar familie in Calgary, Alberta.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close