Recensie | De wrede prins van Holly Black

De wrede prins van Holly Black (Elfhame #1) ★★★★★

“Faeries zijn schemerwezens en ik ben er ook een geworden. We staan op als de schaduwen langer worden en gaan naar bed voor de zon opkomt.”

Jude en Cardan hebben zich in mijn hart genesteld en willen er niet meer weg


Dit boek is eigenlijk perfect. Ik kan niet eens beginnen uit te leggen hoe ik me voel over De wrede prins. De eerste keer dat ik het las, heb ik het op een dag uitgelezen. Dit was zo’n interessant boek met prachtige personages. Ik voelde elke emotie waarover Holly Black schreef en vertelde. Dit is het eerste Holly Black boek dat ik heb gelezen en ik ben sprakeloos. Ze heeft zo’n mooie schrijfstijl. Ik ben van plan De wrede prins binnenkort opnieuw te lezen!

51795319. sy475

Synopsis
Natuurlijk wil ik zijn zoals zij. Ze zijn prachtig, als zwaarden gesmeed in een hemels vuur. Cardan is nog mooier dan de rest. Hem haat ik het allermeest. Ik haat hem zo erg dat soms, als ik naar hem kijk, ik nauwelijks kan ademhalen.


Toen Jude zeven was, kwam er een vreemde man langs: een man met gekke kleren, puntige oren en een donderstem. Voor Jude wist wat er gebeurde, haalde hij een zwaard tevoorschijn en vermoordde daarmee haar ouders. Jude en haar zusjes moesten met hem mee, ver weg naar het elfenland Elfhame.

Tien jaar later is Jude een opstandige jonge vrouw. Ze heeft het zwaar in Elfhame: ze wordt gediscrimineerd om haar menselijke afkomst en soms zelfs bedreigd. De arrogante prins Cardan is het ergst van allemaal, dus waarom krijgt ze het altijd zo warm als hij in de buurt is? Het tij keert als Jude door Cardans broer, kroonprins Dain, wordt ingeschakeld als spion. Naarmate haar spionnentraining vordert, krijgt ze meer zelfvertrouwen en maakt ze nieuwe vrienden. Eindelijk lijkt ze haar plek te hebben gevonden. Maar in Elfhame is niets wat het lijkt, en wie hoog vliegt, kan diep vallen… 


De personages in De wrede prins zijn goed geschreven en hadden veel diepgang. Ik vond het feit dat niet alleen het hoofdpersonage – Jude – maar ze allemaal belangrijk waren voor het verhaal. Elk van deze personages zijn zo verschillend. Eén ding hebben ze allemaal gemeen: ze doen allemaal slechte dingen. De manier waarop Holly Black al de verschillende soorten mensen – die elk hun eigen verhaal hebben – tot leven brengt, is gewoon magisch. Jude is niet goed, maar ook niet slecht. Ze doet wat ze moet doen en ik hou van die attitude.

De wereldopbouw was uitzonderlijk. Het voelde alsof ik een film aan het kijken was. Ik kon me elk landgoed en elke scène voorstellen. Het magische systeem was heel duidelijk, ik had geen moeite om het te begrijpen.

De schrijfstijl van Holly Black is fenomenaal. Deze vrouw weet hoe ze een boek moet schrijven. Ik bleef maar aan dit boek denken ook terwijl ik andere dingen deed. De impact die De wrede prins op mijn leven had, was ongelooflijk. Dat einde was gewoon wow. Ik vind het geweldig hoe deze roman veel plotwendingen had. Sommige wendingen waren nogal voorspelbaar, maar dat einde was ongelooflijk.

Dit is een korte recensie, omdat ik niet weet wat ik moet zeggen. Ik hou zo veel van dit boek dat het moeilijk wordt uit te leggen waarom. Ik weet gewoon dat mijn hart een beetje sneller klopt als ik aan De wrede prins en haar personages denk.

Zou ik het aanraden?
Ja 100% zeker!


Trigger warnings
Dood, moord, drugs innemen, zelfmoord, overgeven, mensen manipuleren met magie, pesten, pestgedrag
Representatie in dit boek
Lesbisch bijfiguur
Genre
Fantasy, young adult
Aantal bladzijden
352
Publicatiedatum
25 februari 2020
Uitgever
Boekerij
Over de auteur
Holly Black
 is de internationale bestsellerauteur van verschillende fantasyseries, waaronder de in 2008 verfilmde Spiderwick Chronicles en de Magisterium-serie. Van haar boeken gingen wereldwijd miljoenen exemplaren over de toonbank. Black woont in New England met haar man en zoon.


Hou jij van verhalen over Fae? Laat het me weten in de comments!

1 thought on “Recensie | De wrede prins van Holly Black

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close