Recensie | Apocalyps van Marissa Meyer

DEZE RECENSIE BEVAT MINIEME SPOILERS VOOR APOCALYPS EN ALLE VORIGE BOEKEN UIT DE SERIE

Apocalyps van Marissa Meyer (Rebellen #3)

Rating: 5 out of 5.

“Ja, ik ben bang dat ik weer zal falen,’ zei zeen ze keek nog steeds naar het niets op de plek waar Phobia’s gezicht hoorde te zitten. ‘Maar zonder angst… geen moed.”

Ik kreeg dit boek van uitgeverijen Blossom Books en L&M Books als recensie-exemplaar. Dit verandert niets aan mijn mening. Alle opinies zijn de mijne en ik ben altijd 100 procent eerlijk. Heel erg bedankt Blossom Books en L&M Books om mij dit boek te bezorgen.

Een mooier einde dan dat van Apocalyps bestaat er niet


Als het kon zou ik Apocalyps meer dan 5 sterren geven. Ik ben heel verdrietig dat deze geweldige serie afgelopen is. Ik heb zo genoten van dit slot. Het was alles waar ik op hoopte en zó veel meer. Nova en Adrian zijn prachtige personages die ik voor de rest van mijn leven met me mee zal dragen. Ik kan enkel hopen dat Marissa Meyer ooit nog een of meerdere boeken zal toevoegen aan deze serie.

54993684. sy475

Synopsis (spoilers voor Alter Ego en Aartsrivaal)
Nova en Adrian proberen hun identiteit nog steeds uit alle macht geheim te houden. Terwijl het gevecht tussen hun alter ego’s en hun bondgenoten doorgaat, komt hun grootste vijand Gatlon City opeisen. Nova en Adrian zijn genoodzaakt om met leugens en bedrog hun dierbaren beschermen. Hun grootste angsten dreigen werkelijkheid te worden, en als ze de kloof tussen helden en schurken niet kunnen dichten, zullen ze alles verliezen. Ook elkaar.


De cover van Apocalyps is prachtig en past perfect bij de andere twee. Ik hou van de blauwe en rode kleuren. Dit is een heel stoere cover.

De verhaallijn neemt een draai in Apocalyps. We leren dat elke partij zowel goed als slecht is. Alle plotwendingen in dit boek waren zo goed. Sommigen voorspelbaarder dan andere, maar allemaal geweldig. Er waren enkele dingen die ik totaal niet zag aankomen en dat bewijst Meyers talent voor schrijven maar. Apocalyps is een wild ride van begin tot einde. Non-stop actie.

Heel veel onderwerpen die als taboe beschouwd worden, worden goed uitgelegd en aangepakt in Apocalyps. Meyer toont de lezers hoe het oké is om te erkennen dat de mening van je ouders niet altijd juist is. Ook machtsmisbruik wordt goed aangepakt in dit boek.

Nova en Adrian staan zeker in mijn top 10 van favoriete personages. Ik ben blij dat ze eindelijk samen zijn! Hetzelfde geldt voor Oscar en Ruby. Ik heb twee boeken lang moeten wachten voordat ze eindelijk hun gevoelens konden toegeven.

Marissa Meyers schrijfstijl is zo geweldig. Ik ben door dit boek gevlogen. Ik ben fan van al haar boeken. Er is geen enkel van haar boeken dat ik niet goed vond.

De wereldopbouw was in Apocalyps opnieuw buitengewoon. Veel heb ik hier niet over te zeggen aangezien het een Marissa Meyer-boek is en ik niets anders van haar verwacht.

Dit is een iets kortere recensie omdat Apocalyps het derde boek in de Rebellen-serie is en ik zo weinig mogelijk probeer te spoilen!

Zou ik het aanraden?
Ja, lees deze serie! Je zal het je niet beklagen.


Trigger warnings
Pedofilie wordt vernoemd, seksueel misbruik
Representatie in dit boek
Zwart hoofdpersonage, half Chinees half Italiaans hoofdpersonage, m/m relatie
Genre
Dystopie, science fiction
Aantal bladzijden
533
Publicatiedatum
25 november 2020
Uitgever
Blossom Books
Over de auteur
Een van Marissa’s eerste woorden was ‘story’ (ongeveer tegelijkertijd met ‘bath’ en ‘cookie’), haar lievelingsspeelgoed was een zacht knuffelboek en toen ze doorkreeg dat schrijver daadwerkelijk een echt beroep was, wist ze wat ze wilde worden.

Toen ze veertien was, maakte ze dankzij een vriend kennis met anime en fanfictie (door de jaren heen schreef ze meer dan veertig fanfics over Sailor Moon onder de schuilnaam Alicia Blade, zie fanfiction.net). Ze vond het schrijven van fanfictie ontzettend leuk en kwam daardoor in contact met een leuke groep lezers en schrijvers.

Toen Marissa zestien was werkte ze in een spaghetti-restaurant en ging ze naar de Pacific Lutheran University, waar ze een bachelor Creative Writing en Children’s Literature behaalde. Omdat ze wist dat ze sowieso in de boekenwereld wilde werken, studeerde ze verder en behaalde ze een master Publishing aan de Pace University. Ze werkte als redacteur in Seattle en werd daarna freelance typograaf en proeflezer. In 2008 deed ze mee aan National Novel Writing Month (NaNoWriMo), en in het kader van een wedstrijd schreef ze een futuristische versie van De gelaarsde kat. Dat verhaal inspireerde haar voor The Lunar Chronicles-serie, die gebaseerd is op de sprookjes van Assepoester, Roodkapje, Rapunzel en Sneeuwwitje.

Na The Lunar Chronicles schreef Marissa Harteloos, een hervertelling van Alice in Wonderland. Dit is een standalone. In 2017 verschenen Alter Ego, en later het vervolg Aartsivaal, in het Nederlands.

Marissa woont samen met haar man, tweelingdochters en drie katten (Calexandria Josephine, Stormus Enormous en Blackland Rockwell III), die de hele dag in en uit lopen. Haar favoriete niet boek-dingen zijn Reese’s Peanut Butter Cups, afleveringen van Firefly terugkijken, en zich op alle mogelijke manieren verkleden.


Welke krachten zou jij graag willen hebben? Laat het weten in de comments!

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s

%d bloggers like this:
search previous next tag category expand menu location phone mail time cart zoom edit close